Kecskemét és környéke

2010.10.21. 18:40

Befőttes üvegből vitték el a milliókat

Kecskemét – A rendőröknek csütörtökön sikerült elfognia annak a trükkös-tolvaj bandának az egyik tagját, akik még hétfőn loptak el egy idős kerekegyházi nénitől 1 millió 900 ezer forintot Kerekegyházán. <br>

Ferentzi Miklós

A Kecskeméthez közeli településen élő 81 éves néninél hétfőn jelent meg egy zárt furgonnal három faárus férfi, akik tűzifát kínáltak eladásra – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, szóvivő. Az asszony meg is egyezett velük, hogy vesz tőlük 25 mázsa fát, 60 ezer forintért. A három illegális árus el is kezdte kipakolni a fát a furgonból, de mindössze 4 mázsát a 25-ből. A néninek ez nem tűnt fel, ő először odaadta a nála lévő 50 ezer forintot, majd bement a kamrába, hogy a befőttes üvegből kivegye a még hátramaradt 10 ezer forintot. Mint később kiderült, a befőttes üvegben összesen 1 millió 900 ezer forintot tárolt a nő, és ezt a tolvajok ki is szúrták. Elterelték az asszony figyelmét, majd a pénzt magukhoz véve Budapest felé elhajtottak. A nyugdíjas hölgy azonnal észlelte a lopást, és sikerült megjegyeznie a rendszám egy töredékét. Ezt felhasználva a mai napon sikerült elfogni az egyik elkövetőt, aki egyébként kazincbarcikai lakos. Őt őrizetbe vették, a másik két elkövető ellen pedig körözést adtak ki. A rendőrség tájékoztatása szerint egyikük ellen Tiszakécskén, a másik ellen Nyíregyházán adtak ki korábban körözést, hasonló eset miatt.

A rendőrség arra kéri a lakosságot, bármilyen jó ajánlattal is állnak elő a segítőkész faárusok, ne vásároljanak tőlük, hiszen számtalan módszerük van arra, hogy átverjék a vásárlót. Amennyiben faárura van szükségük, forduljanak a lakóhelyhez közeli Tüzép telepekhez, ahol legálisan lehet vásárolni.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!