Kecskemét és környéke

2010.10.10. 14:46

Csökken a lopások száma a TESCO áruházakban

Kecskemét – A szabálysértési törvény augusztusi bevezetése óta csökkent a lopások száma a TESCO Bács-Kiskun megyei áruházaiban is – erről Szabó Anita, a TESCO kommunikációs munkatársa tájékoztatta a delmagyar.hu-t.

Ferentzi Miklós

A héten nagy visszhangot váltott ki egy TESCO-s lopássorozatról szóló cikkünk, melyben arról írtunk, hogy a kunszentmiklósi áruházban egy 49 éves férfi és annak 39 éves élettársa a nyár kezdete óta folyamatosan „látogatták" az áruházat, ahonnét 5-6 ezer forint értékben loptak szeszes italokat és piperecikkeket. Ha tetten érték őket, életveszélyesen megfenyegették még a biztonsági őröket és a pénztárosokat is. A feljelentést követően végül kedden a rendőrök őrizetbe vették a két tolvajt.

Az esettel kapcsolatban felkerestük a Tesco-Global Áruházak Zrt. kommunikációs osztályát. Szabó Anita a konkrét üggyel kapcsolatban nem tudott új információval szolgálni arra hivatkozva, hogy a rendőrségi vizsgálat még folyamatban van. Azt viszont elárulta, hogy a hasonló esetek egyre ritkábbak a TESCO áruházaiban, köszönhetően az augusztus 19-én bevezetett szabálysértési törvénynek. Azóta ugyanis a kis tételű bolti lopásokat is 60, illetve 30 napos elzárással vagy 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal bünteti az állam, az ügyben eljáró bíróságnak pedig 72 órán belül ítéletet kell majd hoznia. Korábban a 20 ezer forintos értékhatár alatti lopásokat csak szabálysértésnek tekintette a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!