Kecskemét és környéke

2010.10.15. 13:59

Elűzik a madarakat a Katona József Gimnázium homlokzatáról

Kecskemét – Egy speciális eljárással megpróbálják elűzni a madarakat a Katona József Gimnázium nyáron felújított homlokzatáról. A munkások környezetbarát anyaggal dolgoztak. <br>

Ferentzi Miklós

A nyáron jelentős anyagi ráfordítással újították fel a Katona József Gimnázium homlokzatát. A 110 millió forint összértékű beruházást az önkormányzat kizárólag saját forrásból finanszírozta, de már ilyen rövid idő alatt is újra károkat okoztak a párkányokat előszeretettel használó madarak. Hogy a szép homlokzatot megóvják a további károsodástól, az intézmény vezetői szakemberekhez fordultak, akik csütörtökön speciális anyagokkal vonták be az iskola épületét. – Először is leszögezném, a felhasznált anyagok teljesen környezetbarát jellegűek, az állatoknak nem esik baja az általunk használt eljárás következtében – nyilatkozta honlapunknak Hürkecz Zoltán, a munkát végző Anfavill kft. ügyvezetője.

A munkások speciális anyaggal fújták be a gimnázium homlokzatát - KÉPGALÉRIA


Egy speciális, zselészerű anyaggal vonjuk be a problémás helyeket, amely irritálja a madarak lábait, így egy idő után nem szállnak le újra az épület homlokzatára. Jelenleg kísérleti fázisban van egy másik anyag, amit permetezéssel jutattunk fel a falfelületre. ennek az anyagnak az illata irritálva a szárnyasok csőrét, így szintén hatékonynak tűnik. Egyik anyag sem látható szabad szemmel, nem koszolja a felületet. A jövőben a kecskeméti szennyvíztelepen végzünk majd hasonló munkálatokat, valamint amennyiben az önkormányzat is hozzájárul, a főtéri Kossuth szobrot is szeretnénk majd „madártalanítani".

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!