Kecskemét és környéke

2010.10.22. 20:22

Kecskeméten oktatott a Videoton

Kecskemét – A Videoton remek játékkal nyert 4-2-re a KTE-Ereco ellen a Monicomp Liga 11. fordulójában. A kecskemétieknél Lambulics rendkívül gyengén játszott, négy gólban is benne volt.

Delmagyar.hu

Kecskeméti TE-ERECO – Videoton FC 2-4 (1-1)
Széktói Stadion, 4000 néző. Vezeti: Bede F. (Butkai Zs., Medovarszki J.)
KTE: Ribánszki – Némedi, Gyagya, Lambulics, Mohl – Csukics, Ebala – Bori, Foxi (Szavics, 63.), Bertus (Csordás, 49.) – Tököli (Litsingi, 54.). Vezetőedző: Tomislav Sivic
Videoton: Bozovic – Lázár, Vaskó, Lipták, Andics – Elek, Sándor Gy. (Szakály, 80.), Farkas B. – Gosztonyi (Nikolic, 63.), Alves, Djordjic (Polonkai, a szünetben). Vezetőedző: Mezey György
Gólszerzők: Némedi (20. - 11-esből), Alves (27., 46.), Polonkai (61.), Nikolic (71.), Csordás (74.)
Sárga lap: Gyagya (53.), Szavics (66.)
Piros lap: -

Edzői nyilatkozatok:

Bekő Balázs, a Videoton edzője (Mezey György eltiltása miatt nem ülhetett a kispadra): - A mérkőzés nagy részében az történt, amit mi akartunk. Kombinatív játékunkban benne volt, hogy eredményesek tudjunk lenni. Az első gól megfogta valamelyest a csapatot, de ezt követően rendeztük a sorokat, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk érzésem szerint.

Tomislav Sivic: - Sokkal jobb csapat a Videoton jelenleg nálunk, nagy volt a különbség a mérkőzésen. Sok munka vár még reánk, a hibákat minél hamarabb javítanunk kell. Nagyon hiányzott a csapatból Balogh, ez látszott végig, sajnos Lambulicson kívül nincs erre a posztra másik játékosunk, maximum Visinka Ede pályaedzőt tudtam volna itt szerepeltetni. Gratulálok a Videotonnak, még egyszer mondom sokkal jobb csapat nálunk. Tököli Attila már visszatért a kórházból, remélem nem kell sokat kihagynia.

Vége a mérkőzésnek, a Videoton teljesen megérdemelten nyert ilyen arányban is!

90+1.p.: Lázár 18 méteres lövését védte előrevetődve Ribánszki.

Két perc a hosszabbítás.

Könnyed Videoton játszadozás a végén, a KTE nem tud támadást vezetni  hajrában.

82.p.: Alves 10 méteres lövését ütötte ki nagy bravúrral Ribánszki.

80.p.: Az utolsó csere a meccsen: Sándor helyén Szakály folytatja.

79.p.: Alves baloldali beadása után Elek lőtt ballal, kapásból 16 méterről kapura, nem sokkal a bal sarok mellé.

77.p.: Most Bori beadása után Savic fejelt 10 méterről kapura, Bozovic azonban könnyedén hárított.

74.p.: Szépített a KTE! Bori beadása után Csordáshoz pattant egy védőről a labda, ő pedig 6 méterről a kapu közepébe lőtt, 2-4.

71.p.: Lambulics két "lyukrúgása" után Nikolic megrúgta a Vidi negyedik gólját is. A KTE védője előbb a félpálya közepén luftot rúgott, így Nikolic szöktette a baloldalon Alvest, aki 16 méterről lőtt. Ribánszki nagy bravúrral kiütötte a labdát, de Lambulics újabb luftot rúgott, Nikolic pedig 7 méterről a halóba lőtt, 1-4.

69.p.: A Videoton játéka nagyon magabiztossá vált, az ő játékukban van benne a további gólszerzések lehetősége.

66.p.: Szavics kapott sárga lapot Sándor felrúgásáért.

64.p.: Megvannak a képek az első félidőről, már megtekinthetőek képgalériánkban!

63.p.: Mindkét csapat cserélt: Gosztonyit Nikolic, Foxit Szavics váltotta.

61.p.: Egy remek vendégtámadás végén Polonkai lőtt 6 méterről a KTE kapujába, 1-3. Lambulics ebben is benne volt, miután behátrált a gól előtt Alves előtt.

KTE-Ereco - Videoton FC Monicomp Liga bajnoki labdarúgó mérkőzés - KÉPGALÉRIA


59.p.: Csukics beívelé után Foxi fejelt 8 méterről nem sokkal a jobb felső sarok mellé.

54.p.: A fejsérülést szenvedett Tököli helyére Litsingi állt be.

53.p.: Gyagya kapott sárga lapot, miután felrúgta Gosztonyit.

49.p.: Cserélt Tomislav Sivic: Bertus helyére Csordás Csaba állt be.

46.p.: Egyből góllal nyitott a Videoton. Alves kapott remek labdát Polonkaitól, majd lefutotta Lambulicsot, kicselezte a kapust, és 7 méterről az üres kapuba gurított, 1-2.

Elkezdődött a második félidő.

A félidőben cserélt a Videoton, Djordjic helyére Polonkai állt be.

Eddig nem túl jó a mecc színvonala. Bár az iram nem lenne rossz, sok az átadási hiba. A KTE kontrára játszik, de eddig veszélyes támadásuk nem nagyon akadt. A Videoton támad-támad, Alves és Djordjic is veszélyes, de Ribánszki jól véd eddig.

Vége az első félidőnek!

42.p.: Djordjic átadása után Elek lőtt 15 méterről kapu mellé.

41.p.: Bertus jobboldali beadását követően Lambulics kotort bele a labdába, Bozovic biztosan védett.

39.p.: Lambulics a földön, ápolni kell. Tudja folytatni.

35.p.: Bori próbálkozott most jobbal, 22 méterről, csúnyán mellé azonban.

33.p.: Djordjic baloldali beadása után Elek fejelhetett 8 méterről, Ribánszki elképesztő vetődéssel ütötte ki a kapu jobb oldalába tartó labdát.

29.p.: Andics 23 méteres, jobblábas lövését ütötte ki Ribánszki a bal felső sarok elől.

27.p.: Egyenlített a Videoton! Sándor átadása után Lambulics elszámította magát, így Alveshez került a labda, aki 16 méterről a kifutó kapus mellett a hálóba gurított. A labda a jobb kapufáról pattant a hálóba. 1-1.

26.p.:
Gosztonyi 19 méteres, jobblábas szabadrúgását öklözte ki Ribánszki.

20.p.: 11-eshez jutott a KTE! Lipták és Tököli csatározott  16-oson belül, majd a KTE csatára elesett, a játékvezető pedig az asszisztens beintésére 11-est ítélt. A büntetőt Némedi elemi erővel rúgta a jobb felső sarokba, 1-0.

18.p.:
Djordjic ballábas szabadrúgása után Ribánszki húzta le magabiztosan a labdát.

13.p.: Alves most a baloldalról ívelt a kapu elé, Sándor épphogy csak lemaradt a labdáról.

12.p.: Alves jobboldali beadása után Djordjic fejelt 9 méterről a kapu mellé-fölé.

8.p.: Lambulics 28 méteres szabadrúgása után zúgott el a labda a vendégek kapuje felett.

5.p.: Farkas 22 méteres szabadrúgását védte vetődve Ribánszki.

Szikrázó napsütésben, kellemes kora őszi időben zajlik a játék, minden adott egy jó mérkőzéshez.

2.p.: Első helyzet: Alves 19 méterről leadott, ballábas lövését védte bravúrral Ribánszki.

Legalább 4000-en vagyunk a stadionban, jó hangulatban kezdődött a mérkőzés.

15:06: Elkedődött a találkozó, a Videoton indította útjára a labdát.

15:04: A Himnuszt követően hamarosan kezdődik a találkozó.

15:00: Zajlanak az ünnepélyes adomány átadások Devecser képviselői számára.

14:59: Vonulnak a pályára a csapatok. A KTE lila-fehér, a Vidi sárga-fekete szerelésben játszik.

14:54: A KTE Labdarúgó Kft. tulajdonosai, Rózsa Pál és Versegi János úgy döntöttek, hogy a labdarúgó kft. , valamint cégeik, a VER-BAU Kft. és a BERTRANS Zrt. közösen adományoznak a Veszprém megyei iszapkárosultak megsegítésére. A felajánlás összege egymillió forint, melyet Devecser városának újjáépítésére ajánlottak fel. A település képviselői, Kocsy Miklós és Heizler Gábor a kezdés előtt veszik át a felajánlott összeget.

14:50: A találkozó kezdőrúgását Endrődi Ferenc, a mai mérkőzés főszponzorának, az Akker Tüzépnek ügyvezető igazgatója végzi majd el Titi Krisztofer, a devecseri utánpótlás csapat kapitányának kíséretében.

14:48: A Videoton várhatóan 3 csatárral áll majd fel, míg Tomislav Sivic a Honvéd ellen bevált 4-2-3-1-es formációban küldi pályára csapatát.

14:45: Mezey György eltiltása miatt még nem ülhet le a kispadra, Bekő Balázs pályaedző lesz ma a főnök a székesfehérvári kispadon.

14:40: A hazai csapatban Balogh Béla sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot. Ez nagy érvágás a Kecskemétnek, hiszen a védő remek formában volt az utóbbi hetekben.

Köszöntjük Olvasóinkat a KTE-Ereco - Videoton FC Monicomp Liga bajnoki labdarúgó mérkőzés online tudósításán!

Korábban írtuk:

Az őszi szezon talán legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója következik szombat délután a Széktói Stadionban, amikor is a Monicomp Liga első helyén álló Videoton lesz Tököli Attiláék ellenfele. A Videoton legutóbbi öt bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, legutóbb augusztus 29-én kaptak ki a Debrecen vendégeként. 21 szerzett góljuk a legtöbb, 10 kapott góljuk pedig a második legkevesebb jelenleg a ligában. Ennek ellenére Mezey György, a fehérváriak vezetőedzője óvatosan nyilatkozott a szombati találkozó esélyeiről: - Figyelembe véve az ismert tényeket a Kecskeméttel kapcsolatban - az edzőváltás jelentette motiváció, illetve az, hogy a múlt héten megnyerték a bajnoki mérkőzésüket -, azt mondhatom, nehéz mérkőzés előtt állunk. A feladat adott: minden helyzetben dominálnunk kell szombaton és a saját játékunkat játszani. Ha ezt meg tudjuk valósítani, sikeresek leszünk - mondta dr. Mezey György, vezetőedző a délelőtti edzést követően a Videoton hivatalos honlapján.

A kecskeméti csapatban Balogh és Tököli sérülése miatt aggódhat a szakmai stáb. Balogh szinte biztosan nem tud pályára lépni holnap, Tököli viszont talán vállalni tudja a játékot. A többiek egészségesek, és az elmúlt két fordulóban aratott győzelmeknek köszönhetően a megfelelő önbizalommal várják a Videoton elleni találkozót. Nagy a tét, hiszen egy esetleges hazai siker esetén a KTE felzárkózhatna a középmezőnyre, amely rendkívül szorosan alakul. Onnan már könnyebb megcélozni a mezőny első felét is, ami minden kecskeméti szurkoló és vezető vágya a 100., jubileumi évben. Mindenesetre véleményünk szerint egy remek iramú, látványos mérkőzést láthat majd, aki kilátogat a találkozóra.

Tomiszlav Szivics vezetőedző a delmagyar.hu-nak nyilatkozott arról, mit vár a Vidi ellen: - Szombati ellenfelünket jelenleg a legjobb magyar csapatnak tartom az élvonalban. Mezey György remek szakember, és nagyon jó játékosok alkotják a Videotont. Ennek ellenére természetesen megvannak azok a fegyvereink, amelyekkel legyőzhetjük őket, és egyértelműen a győzelemre törekszünk majd ellenük. Biztosan sokan lesznek a találkozón, és szeretnénk újabb sikerrel megörvendeztetni szurkolóinkat.

Egymás ellen eddig:

A KTE-Ereco első bajnoki győzelmét épp a fehérváriak ellen szerezte, ráadásul idegenben. Ezt követően hazai pályán is sikerült győzni egy alkalommal, de azóta a Vidi egyenlített, így most 2-2-re áll a párharc.

2008.08.16, NB1 4. forduló: FC Fehérvár - KTE-Ereco 1-2 (Horváth, ill. Menyhárt, Csordás)
2008.03.14, NB1 19. forduló: KTE- Ereco - FC Fehérvár 2-1 (Kormos 2, ill. Vujovic)
2009.07.25. NB1 1 forduló: KTE-Ereco - Videoton FC 3-6 (Litsingi, Gyagya, Yannick, ill. Elek, Nagy, Némedi-öng., Lipták, Sitku, Horváth)
2010.02.27. NB1 16.Videoton FC - KTE-Ereco 2-0 (1-0) Gólszerzők: Polonkai (40.), Alves (59.)

A 15 órakor kezdődő találkozóról élő szöveges tudósítással és képgalériával jelentkezünk majd!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!