Kecskemét és környéke

2010.10.29. 20:08

Nem ért pontot a KTE gyenge támadójátéka

Kecskemét – A Győr 2-1-re győzött Pilibaitis és Bouguerra góljaival a KTE-Ereco ellen a Monicomp Liga 12. fordulójában. A KTE gólját Némedi szerezte büntetőből.

Delmagyar.hu

Győri ETO – Kecskeméti TE-Ereco 2-1 (2-1)
Győr, ETO Park, 800 néző. Vezeti: Andó-Szabó (Lémon, Butkai)
Győr: Radosavljevic – Fehér Z., Stanisic, Djordevic, Szabó O. (Völgyi, 15.) – Ceolin, Trajkovic, Pilibaitis, Koltai (Temuri, 62.), Tokody (Ganugrava, 87.) - Bouguerra. Vezetőedző: Pintér Attila
KTE: Ribánszki – Alempijevics, Némedi, Balogh B., Mohl – Csukics (Dosso, 81.), Szavics (Ebala, 63.) – Bori (Csordás, 81.), Foxi, Litsingi – Tököli. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Pilibaitis (17. - 11-esből), Bouguerra (38.), Némedi (45+1.)
Sárga lap: Fehér (16.), Djordjevic (58.), Völgyi (72.), Ebala (76.), Litsingi (82.)
Piros lap: -

A mérkőzés utáni nyilatkozatok itt olvashatóak.

Vége a mérkőzésnek. Köszönjük Olvasóink figyelmét!

3 perc lesz a hosszabbítás.

90.p.: A két vezetőedző szólalkozott össze, de a negyedik játékvezető gyorsan rendet rakott.

86.p.: Litsingi 17 méteres lövését védte a kapus.

84.p.: Alempijevics gyönyörű szóló után centerezett Dossohoz, aki azonban 5 méterről fölé lőtt, de közben szabálytalanságot is fújtak ellene.

81.p.: Kettős csere a KTE-nél: Bori helyére Csordás, Csukics helyére Dosso érkezik.

79.p.: Végre valami foci: Bouguerra 25 méterről eresztett meg egy bödületes erejű lövést, de a labda végül - ha centiméterekkel is - elkerülte a bal felső sarkot.

76.p.: Ebala kapott sárga lapot Pilibaitis lerántásáért.

Végeredmény: A ZTE Panikvar utolsó percben szerzett góljával 4-3-ra nyert az MTK otthonában.

A Kalo-MÉH Kecskemét SE férfi röplabdacsapata 3-0-ra nyert a MAFC otthonában.

68.p.: Völgyi jobb oldali beadása után Ceolin 6 méterről fejelt, de a labda a bal kapufáról kifelé pattant.

Végeredmény: Vasas - Haladás 2-1.

63.p.: Cserélt Tomiszlav Szivics is: Szavics helyére Ebala állt be. Utána a KTE elvégezhette első szögletét a találkozón, Bori beadása után a frissen beállt Ebala fejelt a kapu mellé.

62.p.: Temuri állt be Koltai helyett.

Egy újabb végeredmény a Monicomp Ligából: Siófok - Pápa 0-1.

58.p.: Djordjevic kapott sárga lapot, miután elgázolta Litsingit. A kongóit ápolni kell.

Közben az MTK 0-3-ról egyenlített a ZTE ellen, ott még 5 perc van vissza.

55.p.: Litsingi kerülhetett volna nagy helyzetbe Foxi átadását követően, azonban nem tudta átvenni a labdát...

Közben a Kecskeméti KSE férfi kosárlabdacsapata már 47-28-ra vezet a Szeged otthonában.

50.p.: Csukics lőtt 23 méterről, jobbal a bal felső sarok mellé. Jó próbálkozás volt.

46.p.: A második félidő egy nagy hazai helyzettel indult. Völgyi szabadrúgása után Bouguerra 7 méterről fejelt kapura, a labda a felső lécet is érintve ment fölé.

Elkezdődött a második félidő.

Közben jön fel az MTK, már csak egy gól a hátrányuk (MTK-ZTE 2-3 a 70. percben). A többi pályán nincs változás egyelőre.

Nagyon kellett Némedi gólja a KTE-nek, ugyanis ezzel a vendégek visszajöttek a meccsbe, még úgy is, hogy 40 percig gyakorlatilag nem csináltak semmit. A második bekapott gól után viszont felpörgött végre Tomiszlav Szivics együttese, és sikerült a szépítés. Izgalmas második félidő várható.

Vége az első félidőnek!

46.p.:
Visszaadta a bíró. Tököli hasalt el a hazai 16-oson belül Pilibaitis ölelésében, a játékvezető most is 11-est ítélt. A büntetőt Némedi végezte el, és jobbal, a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. 2-1.

43.p.: Völgyi 30 méteres szabadrúgása után Ribánszki ütötte ki a labdát.

42.p.: Felébredt a KTE! Most Bori 18 méteres lövését kellett vetődve védenie a hazai kapusnak.

40.p.: Litsingi kapott remek labdát, majd 7 méterről kapura lőtt, a kapujából kimozduló Radosavljevic azonban hárítani tudott.

38.p.: Növelte előnyét a győri csapat. Ceolin remekül húzott el a jobb oldalon, majd az alapvonal közeléből középre adott, Bouguerra pedig Némedit megelőzve 4 méterről a kapuba lőtt, 2-0.

Vezet a Pápa Siófokon, A Vasas-Haladás meccs pedig 1-1-re áll. Minderre van idő közben.

34.p.: Tokody 23 méteres szabadrúgása után zúgott el a labda a vendégek kapuja felett.

30.p: Eddig rettentő gyengén játszik a KTE. Hátul nagy a bizonytalanság, és eddig még nem volt kaput eltaláló lövése a vendégeknek. Sőt, egy gyengécskére sikerült Tököli lövésen kivül egyáltalán nem volt helyzete a Kecskemétnek.

27.p.: Baloghot kell ápolni, miután Ceolin kilőtte a sorfalból.

A ZTE közben már 3-0-ra vezet az MTK otthonában.

22.p.: A gól után a győriek átadják a területet, de a KTE támadásai eddig minden veszélyt nélkülöznek.

17.p.: 11-es kapott a Győr, miután Némedi fellökte Trajkovicsot. Véleményes a szituáció, de ez Pilibaitist nem zavarta, magabiztosan lőtt büntetőből a kapu közepébe. 1-0.

16.p.: Fehér kapott sárga lapot Foxi felrúgásáért.

15.p.: Völgyi állt be a megsérült Szabó Ottó helyett.

14.p.: Ápolás miatt áll a játék, Szabó megsérült, le is kell cserélni.

12.p.: Tököli lőtt kapura 23 méterről, jócskán mellé.

A Monicomp Liga 12. fordulójának eddigi eredményei:
Videoton - Budapest Honvéd 0-2
Debrecen - Kaposvár 3-1
Ferencváros - Szolnok 1-0

7.p.: Ceolin futott el a jobb oldalon, majd Mohl mellől, 12 méterről jobbal kapura lőtt, Ribánszki azonban ki tudta ütni a bal felső sarokba tartó lövést.

6.p.: A KTE láthatóan kontrajátékra rendezkedett be, ez a Honvéd ellen már sikeresnek bizonyult.

2.p.: Egy nagy hazai helyzettel indult a találkozó. Bouguerra kapott remek labdát, elvitte a kifutó Ribánszki mellett, majd 7 méterről a kapu elé emelt, Alempijevic azonban menteni tudott.

A KTE kezdte a mérkőzést!

17:31: Gyászszünettel kezdődik a találkozó.

17:29: Vonulnak a pályára a csapatok. A hazaiak tiszta fehérben, a KTE lila-fehér szerelésben játszik ma.

17:23: Nem döntünk ma nézőcsúcsot, jelenleg mintegy 800 hazai, és 10 vendégszurkoló tartózkodik a stadionban.

17:21: Pintér Attila öt támadó típusú játékost is a kezdőcsapatba jelölt, ezzel is jelezve, csakis a győzelem elfogadható a győri együttesnek. 

17:17: A KTE sérült játékosai közül Balogh, Mohl és Tököli is vállalni tudta a játékot, így Tomiszlav Szivicsnek „csak" Gyagya Attilát kell nélkülöznie a mai mérkőzésen. A kiváló védőt ezúttal némedi Norbert helyettesíti a védelem tengelyében, a jobb oldalon pedig Alempijevics jut szerephez.

Köszöntjük olvasóinkat a Győri ETO – KTE-Ereco Monicomp Liga bajnoki labdarúgó mérkőzés online tudósításán.

Beharangozó írásunk:

A nyáron mindkét csapatot jóval előbbre várták annál, mint ahogy jelenleg állnak. A Győr a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyesének számított, főként a francia Montpellier elleni továbbjutást követően az Európa Ligában. Azóta viszont nagyot fordult a világ, a győriek legutóbbi négy meccsükön mindössze egy pontot szereztek, így jelenleg az övék a legrosszabb formában lévő gárda az egész Monicomp Ligában. Nyilván ebbe közrejátszik az is, hogy az ETO alapcsapatának több tagja is sérüléssel küszködik, de látványos az is, hogy milyen góliszonyban szenvednek a zöld-fehérek immár hetek óta.

A Győr mindössze a 13. helyen áll a tabellán, és sokan már azt rebesgetik, ha most sem sikerül győzniük, az már Pintér Attila vezetőedző állásába kerülhet. Ez már csak azért is különlegességnek számítana, mivel az ETO néhány hete, 2015 júniusáig hosszabbított a szigorúságáról híres szakemberrel, még úgy is, hogy eleve 2013-ig volt szerződése. Nyilván, ma már kissé túlzottnak tűnik a győri vezérkar lelkesedése, de ez aligha lesz indok a rossz szereplés jegelésére.

A KTE napok óta „idegenben" készül a szombati mérkőzésre, hiszen a csapat a szerdai kupamérkőzést követően már nem tért vissza Kecskemétre, hanem edzőtáborban készült. A legnagyobb kérdés a kecskemétieknél egyértelműen az, hogy a Gyagya, Tököli, Balogh, Mohl négyesből ki tudja majd vállalni a játékot.

Erre azonban még maga Tomiszlav Szivics sem tudta a választ péntek késő délután, amikor a delmagyar.hu-nak nyilatkozott a KTE mestere: - Ma megpróbálkoztak a sérüléssel bajlódó játékosaink a mozgással, de ettől nem lettünk sajnos sokkal okosabbak – számolt be a legfrissebb hírekről a kecskeméti tréner. Szombat délelőtt még egyszer felmérjük állapotukat, és csak ezt követően döntünk arról, kit küldünk pályára a masszív ETO ellen. A felkészülésünk ennek ellenére jól sikerült, amit terveztünk, azt sikerült elvégezni. Tudjuk, hogy nagy harc lesz szombaton. Amennyiben nyerni szeretnénk, akkor nagyon fegyelmezetten, sok futással kell játszanunk, és emellett még gyorsan is kell járatnunk a labdát – avatta be a siker receptjébe olvasóinkat Tomiszlav Szivics.

A KTE most a 14. helyen áll a tabellán, de amennyiben sikerül nyernie, meg is előzni a győri gárdát, ezzel együtt pedig csatlakozna a középmezőnyhöz.

Egymás ellen eddig:
Túlzás lenne azt állítani, hogy az ETO új, impozáns stadionjáról sok szép emléket őriz a Kecskemét, hiszen eddigi két fellépésük alkalmával gólt sem sikerült szerezni, és mindkétszer vesztesen hagyták el a pályát. A két csapat eddig összesen négy mérkőzést játszott egymás ellen az első osztályban, és minden esetben a hazai csapat hagyhatta el győztesen a pályát úgy, hogy az aktuális vendégcsapat eddig még csak gólt sem szerzett ellenfele pályáján.

2008.09.07, NB1 3. forduló: KTE-Ereco – Győri ETO 1-0 (Yannick)
2009.03.08, NB1 18. forduló: Győri ETO – KTE- Ereco 2-0 (Kink, Stark)
2009.08.08, NB1 3. forduló: KTE-Ereco – Győri ETO 2-0 (Csordás, Rakic)
2010.03.13. NB1 18. forduló: Győri ETO FC - KTE-Ereco 1-0 (1-0) (Aleksidze)

A 17.30-kor kezdődő összecsapásról a delmagyar.hu élő online tudósítással jelentkezik majd!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!