Kecskemét és környéke

2010.10.21. 15:38

Télig tető alá kerül az új fürdőkomplexum - Képgaléria

Kecskemét – Az ütemtervnek megfelelően haladnak az új kecskeméti fürdőkomplexum kivitelezési munkálatai – erről Jánosi István, a Hírös Sport Kft. ügyvezetője számolt be a csütörtökön, miközben körbevezette a delmagyar.hu stábját az építkezésen. <br>

Ferentzi Miklós

A tervek szerint november végére állnak majd a komplexum falai, és teljesen befedik az épületet – tájékoztatta olvasóinkat a létesítményt jövőben üzemeltető önkormányzati cég ügyvezetője. Ezt követően a belső munkákat sem akadályozza majd semmi a hideg idő beköszöntével. Mai látogatásunk alkalmával is tapasztalhattuk, hogy minden munkaterületen gőzerővel folynak a munkálatok Kecskemét jelenlegi legnagyobb beruházásának helyszínén. Dolgoznak a víz-, a fűtés-, a légtechnika- és elektromos szerelők, közben épül a 750 személyes lelátó is, vízzel feltöltve „tesztelik" a 25x16 méteres bemelegítő-, és az országban egyedülálló Watsu medencét is. Ez utóbbi nyilván nagy népszerűségnek örvend majd, hiszen itt speciális vízi masszást igényelhetnek majd a vendégek, igény esetén pedig ki is bérelhetik baráti társaságok zártkörű bulik céljából, természetesen a normális felhasználási kereteken belül – tette hozzá mosolyogva Jánosi István.

Minden terv szerint zajlik Kecskemét új fürdőkomplexumának építkezésén - KÉPGALÉRIA


Így, hogy lassan tető alá kerül a létesítmény érezni igazán, milyen grandiózus épülettel gazdagodik majd Kecskemét. A szomszédos élményfürdővel együtt 2800 négyzetméteres vízfelület várja majd a kikapcsolódni vágyókat, de lesz két darab 12 méter magasból induló csúszda, három kültéri medence, tengerpartot szimbolizáló élményfürdő, és természetesen egy minden igényt kielégítő, 10 pályás, 50 méteres versenymedence. Ilyen medence jelenleg csak Budapesten, Debrecenben és Miskolcon található az országban. Ezt, és az oktató medencét már le is tesztelték teljesen feltöltött állapotban, és semmi problémát nem tapasztaltak.
Bizonyára szintén nagyon sokan használják majd a szauna kabinokat, melyeknek lesz kültéri része is, és innen már csak pár lépés a két termálmedence. A gyermekes családokra külön is gondoltak a tervezésnél, hiszen a gyerekmedence mellé egy úgynevezett baba-mama medence is épül, így a szülők a jakuzziban pihenve végig szemmel tudják tartani a szomszédban pancsoló kicsiket. Az öltözők, a vendéglők és az egyéb kiszolgáló helységek is kiépítés alatt állnak már, az ügyvezető tájékoztatása szerint jövő év elején meg is kezdik a tárgyalásokat a lehetséges bérlőkkel. A vendéglőkön kívül ugyanis a fitnesz-terem, a kozmetika, a fodrászat és a masszás részleg is külsős bérlőkkel működik majd.

Az új fürdőkomplexum Magyarország legnagyobb vízfelülettel rendelkező létesítménye lesz. A fővállalkozó a MAHÍD 2000 Zrt. A 6,7 milliárdos beruházás 2011. májusára elkészül, egy teljes élménypark egységet alkotva a meglévő szabadtéri stranddal és csúszdaparkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!