Kecskemét és környéke

2011.02.12. 20:45

MDF: félelmek nélkül gondolkodó polgárokra van szükség

A Magyar Demokrata Fórum megyei választmánya 2011 februárjában megtartotta tisztújítását. Választókerületi elnökké választották többek között Varga Zoltán Pétert Kiskunfélegyházán, Bari Zsoltot és Orgoványi Zsoltot Kecskeméten.

Delmagyar.hu

A megyei választmány tagjai újra egyhangúlag bizalmat szavaztak Varga Zoltán Péter megyei elnöknek, Bari Zsolt alelnöknek, illetve jelölték őket különböző országos tisztségekre.

A közlemény:

Valószínűleg a pártnak ez volt az utolsó tisztújítása a megyében ezen a néven, ugyan is tavaly decemberben az MDF Országos Gyűlése a névváltoztatás mellett tette le a voksát.

Miért tartjuk ezt szükségesnek?

A párton belül felnőtt egy új generáció, amely büszke a rendszerváltó ősökre, s nagyra értékeli első miniszterelnökünk munkásságát. Azonban el kell ismernünk, hogy az MDF előző vezetése szembe fordult a jobboldali hagyományokkal, és sajnos más érdekeltségű csoportok befolyása alá került. Közösségünk lerázta magáról eme függőségek láncait. Nem kérünk többet az efféle kettős játékokból, az innen-onnan jött, önmagukat nevesnek gondoló megmondó emberekből.

A mi új generációnk múltja fedhetetlen. Mi nem voltunk besúgók, III/III-as ügynökök, KISZ vezérek, állampárti funkcionáriusok. Mi tisztán vághatunk bele abba a nehéz, de annál nemesebb feladatba, hogy újraépítsünk egy jobbközép pártot, egy olyan közösséget, amely az MDF rendszerváltó eszméjére épül, amely azt a célt tűzi ki maga elé, hogy megvalósítsa nemzetünk jogos, ám régóta megkésett elvárását: a jóléti, piacgazdaságra épülő államot.

Hazánknak égető szüksége van az önmagában bízó, cselekedni akaró, félelmek nélkül gondolkodó polgárokra.

A mi közösségünk ezen polgárok közössége lesz!

Az MDF megyei választmányának elnöke, alelnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!