Kecskemét és környéke

2011.03.05. 10:48

Kiskunhalason vetélkedtek a legjobb ifjú rendészek

Kiskunhalason rendezték a VII. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjét. A győztes a bajai Csordás Márk lett. <br>

Delmagyar.hu

A kiskunhalasi Vári Szabó István Szakképző Iskola adott otthont a VII. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjének. Az egyéni verseny országos döntőjébe a 150 induló versenyzőből 30 tanuló jutott be. Rendészeti-, rendészettörténeti-, katasztrófavédelmi-, speciális társadalmi-, idegen nyelvi-, valamint informatikai ismeretekből álló írásbeli és szóbeli feladatmegoldásból álló döntőn öt Bács-Kiskun megyei tanuló is képviseltette magát.

Az elismerések és a helyezések átadása előtt rendészeti és tűzoltó bemutatót láthattak az érdeklődők, ezzel is szemléltetve e két izgalmas szakmát. Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadásra pénteken került sor a meghívott vendégek, a sajtó, a diákok és a felkészítő tanárok jelenlétében. Az esemény fővédnöke dr. Pintér Sándor belügyminiszter volt, védnökei pedig dr. Hatala József altábornagy, Országos Rendőrfőkapitány, valamint Dávid Károly dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője voltak.

A rendezvényen részt vett dr. Horpácsi Ferenc ezredes, az ORFK Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály vezetője, Dávid Károly dandártábornok és dr. Bardócz Csaba ezredes, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola parancsnoka, valamint több közéleti személy, támogató és politikus.

Eredmények:

A győztes Csordás Márk és felkészítője, dr. Pokker Zoltán.

A győztes Csordás Márk és felkészítője, dr. Pokker Zoltán.
A verseny harmadik helyezettje Halmai Ferenc a jászberényi Liska József Erősáramú Szakközépiskola tanulója lett, aki 40 ezer forint összegű jutalmat vett át dr. Horpácsi Ferenctől. A második helyezett Koszta Henrietta lett, aki a berettyóújfalui Bessenyei György Szakközépiskola tanulója. Ő 45 ezer forint jutalmat vehetett át. A versenyt Csordás Márk nyerte. A fiatalember a bajai Bereczki Máté Szakképző iskola tanulójaként lett a legjobb. Elismerése 50 ezer forint lett. Őt Dr. Pokker Zoltán készítette fel, akit, mint a legsikeresebb felkészítő tanárt az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola igazgatója különdíjjal ismert el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!