Kecskemét és környéke

2011.07.17. 01:31

Így él Zuschlag a kecskeméti börtönben

Kecskemét - Kevés az egyetemet végzett, írástudó ember a rácsok mögött, így gyakran felkeresik az elítéltek Zuschlag Jánost, hogy segítséget kérjenek tőle egy-egy hivatalos irat megírásához.

Delmagyar.hu

- János igyekszik hasznosan eltölteni az időt a kecskeméti börtönben. Sokat olvas, és a büntetés-végrehajtási intézet többi lakójának ügyeivel is foglalkozik, ha erre megkérik – árulja el Kovács M. Gábor, Zuschlag János ügyvédje. Bár Zuschlag bölcsész végzettségű, pár évig jogot is tanult, így az egyszerűbb kérdésekben tanácsokat is ad, iratokat értelmez a paragrafusok világában kevésbé jártas társainak.

Az egykori honatya a börtön egyik legirigyeltebb állását kapta: a könyvtárban dolgozik. Napjai egyik felét így a kicsiny könyvtárban tölti, a másik felét pedig a zárkájában. Naponta egyszer, a többi rabhoz hasonlóan ő is lemehet az udvarra friss levegőt szívni. A másodfokú ítélet után felmerült, hogy Zuschlagot egy másik börtönbe költöztetik, de végül maradhatott a jól megszokott helyén, ahol Kiskunhalason élő családja is látogathatja.

Zuschlagot 2007. szeptember 19-én vették őrizetbe, így már közel négy évet leült a hatéves büntetéséből.

Zuschlagot 2007. szeptember 19-én vették őrizetbe, így már közel négy évet leült a hatéves büntetéséből.
- Megkönnyebbült, amikor kiderült, hogy Kecskeméten hagyják – kommentálja a döntést az ügyvéd. Kovács M. Gábor azt nem tudta megmondani, hogy az ex-képviselő látta-e egyáltalán a kisfiát, aki akkor született, amikor ő már előzetes letartóztatásban volt.

- Ha akarták, bevihették a gyermeket látogatóba. Kérdés, hogy akarták-e – hagyja nyitva a kérdést.

Zuschlag még nem kérte ügye felülvizsgálatát, így feltehetőleg belenyugodott abba, hogy a következő két évet még börtönruhában tölti, amiért társaival, bűnszövetkezetben 72 millió forint közpénzt szabálytalanul költöttek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!