Kecskemét és környéke

2012.05.16. 20:46

Kitűzős emberek kérdezik ki a vonatok és buszok utasait

A „Kecskemét Megyei Jogú Város elővárosi közlekedési rendszereinek fejlesztése" projekt keretében május 23-án forgalomszámlálás lesz, amely egyes közutakat, vasútvonalakat és vasútállomásokat, távolsági autóbuszjáratokat és azok megállóit érinti.

Delmagyar.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a kecskeméti önkormányzat az elővárosi közlekedési rendszereinek fejlesztésére nyújtott be pályázatot, amely keretében egyebek között több közutak,
vasútvonalak fejlesztését, P+R parkolók kialakítását, intelligens közlekedési rendszerek kialakítását tervezi.

Első körben a Megvalósíthatósági Tanulmány (MT) elkészítésére nyert 401 millió forint uniós és hazai támogatást. Az MT részeként megtörténik a közlekedési szokások felmérése és a forgalomszámlálás, amelyet a tanulmány készítői (az UTIBER-UVATERV Konzorcium) Kecskemét tágabb vonzáskörzetében végeztetnek el.

Az autóbuszjáratokra vonatkozó felmérésben 17 település érintett: Lajosmizse, Hetényegyháza, Ballószög, Helvécia, Ágasegyháza, Izsák, Jakabszállás, Városföld, Kiskunfélegyháza, Bugac, Szank, Kiskunmajsa, Nyárlőrinc, Lakitelek, Tiszaug, Tiszakécske és Nagykőrös. E településeken a kérdezőbiztosok a megállókban várakozóknak az utazási szokásaikra vonatkozó kérdéseket tesznek fel, mellette számolják, hogy hány fel- és leszálló van, illetve hány fő utazik az adott járaton.

A MÁV-ra vonatkozó felmérésben szintén kérdezés és utasszámlálás történik, Cegléd, Nagykőrös, Kiskunfélegyháza és Kecskemét állomásokon, valamint a Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza, a Lajosmizse-Kecskemét, a Kecskemét-Tiszakécske és a Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Kiskunmajsa vonalakon vonaton, utazás közben.

A közúti forgalomszámlálás a következő csomópontokat, utakat érinti: a 5214. és 5218. jelű utak csomópontja Kerekegyháza határában, az 52. sz. főút és 5301. jelű út csomópontja, a Kadafalva és Ballószög felé vezető 53101. jelű összekötőút, a Helvécia felé vezető 53102. jelű összekötőút. A közúti forgalomszámlálás során 5 járműosztály és a kerékpáros forgalom felmérése történik. Úgynevezett kikérdezés nem lesz, tehát a járműveknek nem szükséges megállniuk. A felmérés során a kérdezőbiztosok kitűzővel rendelkeznek. A május 23-ai dátum kedvezőtlen időjárás esetén egy nappal módosulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!