Kecskemét és környéke

2012.07.11. 17:58

Baján örülnek a Kecskemétnek

Nem bánkódik a másodosztályban szereplő bajai férfi kosárlabdacsapat edzője amiatt, hogy a Kecskemét szintén a B csoportban indul, mégpedig meglehetősen erős kerettel.

Delmagyar.hu

A Kecskemét B csoportos indulása okán több feljutásra törekvő másodosztályú együttes is bosszankodhat, hiszen a válogatott játékost felvonultató Ivkovics-legénység kimondott célja egy éven belül visszakerülni az A csoportba. Ennek ellenére Hosszú István, a tavalyi ezüstérmes Bajai Bácska vezetőedzője próbálja optimistán felfogni, és örül, hogy kiélezett meccseket játszhatnak majd rutinos ellenfelükkel. A tréner a bb1.hu érdeklődésre elmondta, hogy folytatják a megkezdett munkát, és a bajai fiatalokra építenek a következő idényben is.

- Különösképpen azért nem hatott meg a hír, hogy a Kecskemét a B csoportban indul. Egy komoly riválist kaptunk, az eddig sem gyenge mezőny most még tovább erősödik. Próbálom a dolog jó oldalát nézni és örülök, hogy színvonalas, jó mérkőzéseket játszhatunk majd. Mi Baján a saját nevelésű fiatalokra építünk főleg, nekünk azért amúgy sem szerepelt az elsődleges célunk között a feljutás. Véleményem szerint jobb a másodosztályban meccseket nyerni, mint az élvonalban bukdácsolni. Egy első osztályú tagsághoz pedig rengeteg pénz kell. Ami a saját portánkat illeti, a csapat nagy része minden bizonnyal együtt marad, a továbbtanuló fiataljaink sorsa kérdéses még, de az jó hír, hogy Pálkerti Gergő már biztosan érkezik hozzánk a Kecskemét B csapatából – mondta el Hosszú István a bb1.hu-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!