Kecskemét és környéke

2013.08.06. 20:47

MSZP: mennyibe került a kecskeméti repülőnap?

Az ellenzéki párt arra is kíváncsi, hogy az előre látható hőség ellenére miért fogyhatott el az ivóvízkészlet a rendezvényen.

Az MSZP szeretné megtudni, hogy mennyibe került pontosan a Kecskeméti repülőnap, és az előre látható hatalmas hőség ellenére miért fogyhatott el az ivóvízkészlet a rendezvényen.

[namelink name="Demeter Márta"], az MSZP elnökségi tagja az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében hangsúlyozta, pártja üdvözli, hogy három év kihagyás után ismét megrendezték a Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai bemutatót, hiszen ez a rendezvény a rendszerváltás óta meghatározó esemény mind a lakosság, mind a Magyar Honvédség számára.

Mint írta, a Kecskeméti Repülőnap a honvédelmi tárca legnagyobb sikere, hisz ezen kívül nem sikerült más érdemi eredményt felmutatni az elmúlt három évben sem a szükséges fejlesztéseknél, sem az állomány munkakörülményeinek javításánál, miközben történelmi mélypontjára csökkentették a honvédelmi költségvetést.

Demeter Márta szerint a rendezvény szervezésével kapcsolatban látványos problémák is akadtak, amelyek számos kérdést vetnek fel. A politikus egyebek között arra kíváncsi, milyen forrásból finanszírozták a rendezvényt, és az mennyibe került pontosan? Igazak-e azok a felröppent információk, miszerint a rendezvény költségvetése jóval meghaladta a korábbi Kecskeméti Repülőnapok költségvetését - kérdezte.

Emlékeztetett, hogy Kecskemét városa és a helyi vállalkozások mindig aktívan vettek részt a Kecskeméti Repülőnap szervezésében és lebonyolításában. Ezt az évtizedek alatt kialakult tapasztalatot mennyiben vették igénybe a rendezvény szervezői? - tette fel a kérdést.

A szocialista politikus arra is kíváncsi, hogy az előre látható hatalmas hőség ellenére miért fogyhatott el az ivóvízkészlet a rendezvény közel felénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!