Kecskemét és környéke

2015.08.01. 12:23

Egy montenegrói embercsempészt fogtak Kelebián

24 szír állampolgárt szállított kistehergépkocsijával egy montenegrói férfi, akit a határrendészek a magyar-szerb határ közelében állítottak meg - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Delmagyar.hu

Bársonyné Magó Krisztina őrnagy közleménye szerint a határrendészek pénteken Kelebia külterületén ellenőriztek egy kistehergépkocsit, amelyet egy montenegrói férfi vezetett; a jármű rakterében 24 szír állampolgár utazott, közöttük egy gyermek. A 31 éves sofőr a megalapozott gyanú szerint a korábban illegális határátlépést elkövető szír állampolgárokat felvette gépjárművébe és segítséget nyújtott nekik az ország belsejébe történő továbbszállításban. A határsértők menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be, ezért őket átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.


A montenegrói férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Pénteken a magyar-szerb határ Bács-Kiskun megyei szakaszán és az M5-ös autópályán 125 külföldit ellenőriztek. Az illegális bevándorlók magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták őket és velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak. A legtöbb külföldi Pakisztánból, Afganisztánból és Szíriából érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!