Kecskemét és környéke

2016.12.10. 07:42

Húsz százalékkal nő az alapfizetés a kecskeméti Mercedesnél

Nemcsak az alapfizetés emelése, de a pótlékok növelése is hatással lesz a fizetésekre.

A következő két évben 20 százalékkal emelkedik a kecskeméti Mercedesnél dolgozók alapbére - írta a Magyar Idők szombati száma.

Az információt az újság szakszervezeti vezetőktől tudta meg. E szerint nemcsak az alapfizetés emelése, de a pótlékok növelése is hatással lesz a fizetésekre, így többeknek akár 45 százalékkal nőhet a keresete két év alatt.

A korábbi, jövőre 7 százalékos alapbéremelésről szóló megállapodást a kormányzati intézkedések miatt további 3 százalékkal megtoldotta a Mercedes. A különböző pótlékokkal és bónuszokkal pedig még magasabb fizetést is elérhetnek a munkavállalók - közölte lappal László Zoltán, a Vasas Szakszervezetek alelnöke, valamint Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ) vezetője.

László Zoltán kiemelte: nemcsak a Mercedesnél, de további négy vállalatnál sikerült megállapodást kötniük ezen a héten 10 és 16 százalék közötti bérfejlesztésekről, több vállalatnál pedig még tartanak az egyeztetések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!