Kecskemét és környéke

2017.09.04. 12:00

Négy éven át árulta a kristályt a félegyházi pár - vádat emeltek ellenük

Nem nehéz kitalálni, hogy mit takar a kifejezés: kábítószerrel kereskedtek. Volt, hogy napi 30 vevő fordult meg a párnál - ez nem túl romantikus.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy 44 éves kiskunfélegyházi férfi és 29 éves élettársa ellen, akik 2013-tól 2017. április elejéig Kiskunfélegyházán „kristály" fantázianevű kábítószerrel kereskedtek.

 

A 44 éves férfi és élettársa Kiskunfélegyházán, egy családi házban éltek. A pár 2013 óta foglalkozott drogkereskedelemmel, lakóhelyükön árulták a kábítószert. A „kristály" fantázianevű drogot (esetenként 20 grammot) a nő vádlott vásárolta kb. 2 hetente ismeretlen személyektől.

 

A megszerzett drogot kisebb adagokra porciózták és műanyag tasakokban, ¼ grammos kiszerelésben árulták, adagját 3-5.000 forintért. Volt olyan nap, amikor 30 vevő is megfordult náluk. A drogkereskedő pár a kábítószereket 2017. április elejéig folyamatosan árulta.

 

Képünk illusztráció

Április 8-án azonban a rendőrök rajtaütöttek a drogkereskedőkön, a lakóhelyükön tartott házkutatás során 14 tasakban és egy rágógumis dobozban összesen 20 gramm port és 85.000 forint készpénzt foglaltak le. A por kábítószernek minősülő pentedront tartalmazott, a pénz pedig drogkereskedelemből származott. A lefoglalt kábítószer hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát. A vizeletvizsgálat azt is kiderítette, hogy a drogkereskedő férfi fogyasztott is a kábítószerből.

 

A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást, őket a járási ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. Az ügyész mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a lefoglalt 85.000 forintra vagyonelkobzást is el kell rendelni. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!