Kecskemét és környéke

2019.09.08. 13:25

Az eső sem győzte le Magyarország legnagyobb zenekarát Kecskeméten

Sokáig úgy nézett ki, az időjárás nem kegyelmez a KecskemétRocks-nak, de kitartottak a zenészek is, a közönség is. Végül óriási hangulat kerekedett a szabadidőközpontban.

Sokáig úgy nézett ki, az időjárás nem kegyelmez a KecskemétRocks-nak, de kitartottak a zenészek is, a közönség is. Végül óriási hangulat kerekedett a szabadidőközpontban, ahol hazai és külföldi rockslágereket is eljátszott az alkalmi óriászenekar.


A BAON riportjában olvastuk a számokat: több mint 500 zenész – 100 dobos, 250 gitáros, 90 basszusgitáros és 80 énekes – gyűlt össze szombaton a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, a Kecskemétrocks giga flashmobra. Az ország minden szegletéből érkeztek a résztvevők, sőt a Vajdaságból, Kárpátaljáról is sokan jöttek örömzenélni.

Fotó: BAON.hu

Fotó: BAON.hu

A koncert délután 2-re volt kitűzve – aztán fél 2-kor eleredt az eső, és egyre jobban zuhogott. Mindenki gyorsan letakarta hangszerét, és menekült sátor, esernyő alá. Háromnegyed 4-kor, közel 2 órás csúszással indulhatott végül a buli. Ezere fölötti közönség előtt játszották el a közismert számokat, a rockzene ünneplése jegyében - a BAON cikkében videót is találnak.


A civil kezdeményezés tavaly Szegeden egy olasz ötlet alapján indult el, a különleges esemény célja az élő zene és a rock népszerűsítése mellett egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása. A KecskemétRocks-ról további információk a www.cityrocks.hu olvashatók.

 

A lista

Tegnapi cikkünkben megírtuk: A szervezők az elhangzó dalokat úgy választották ki, hogy azok bárki számára könnyen eljátszhatóak, elénekelhetőek legyenek. A repertoárban szerepelt a Queen We Will Rock You, az LGT Ringasd el magad, Joan Jett I Love Rock íní Roll, az Ocho Macho Jó nekem, a Bikini Mielőtt elmegyek, a Tankcsapda Egyszerű dal, a Sing Sing Halál a májra, a Metallica Enter Sandman, a White Stripes Seven Nation Army, a Nirvana Come As You Are, Lenny Kravitz Are You Gonna Go My Way és a Depeche Mode Personal Jesus című száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!