Kecskemét és környéke

2012.01.12. 12:52

60 milliós drogfogás a tompai határátkelőnél - fotó

Kiskunhalas – Több, mint 60 kilogramm cannabis származékot foglaltak le a vámosok egy Renault kisbuszban Tompánál. A drog piaci értéke meghaladja a 60 millió forintot.

Delmagyar.hu

A Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szerda délután egy 41 éves magyar férfi jelentkezett belépésre Szerbia irányából egy Renault Master típusú járművel a tompai határátkelőnél.

Az átkelőhelyen a sofőr zavart, ideges viselkedése miatt a határrendész szigorított vámvizsgálat megtartását kezdeményezte. A NAV pénzügyőrei a mikrobusz padlólemezén friss szerelési nyomokat fedeztek fel, ezért a jármű röntgenvizsgálata mellett döntöttek, amelynek során egyértelműen látszott, hogy az ülések és a padlólemez között lévő üregben különféle csomagok találhatók.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ülések padlólemezénél lévő szekrény jellegű, eredetileg zárt, fém felépítmény felső lemezének eltávolításakor 63 darab, barna ragasztószalaggal áttekert, egyenként egy kilogramm súlyú csomagot találtak a járőrök. A bűnügyi technikus által végzett, a csomagok tartalmának kábítószer-gyorsteszttel történő megvizsgálása során kiderült, hogy azokban szárított állapotban lévő, feltehetően kábítószer alapanyagú, zöld növényzúzalék, cannabis-származék található. A kábítószergyanús anyag bruttó tömege 63,144 kg.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást indított jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés bűncselekményében, melynek során a járművet vezető 40 éves kisteleki férfit őrizetbe vette, az általa használt járművet, valamint a talált kábítószergyanús anyagot pedig lefoglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!