Kecskemét és környéke

2013.08.08. 23:53

8000 nyúl pusztult el egy kigyulladt hodályban Lajosmizsénél

Az 1600 négyzetméteres gazdasági épület eddig tisztázatlan okból kapott lángra.

Nyolcezer nyúl pusztult el egy kigyulladt hodályban csütörtök délután Lajosmizse határában, személyi sérülés nem történt - közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

[namelink name="Kovács Andrea"] tájékoztatása szerint az 1600 négyzetméteres gazdasági épület eddig tisztázatlan okból kapott lángra, és mire a tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében égett. Az oltásban a katasztrófavédelemi műveleti szolgálat jelenlétében összesen 27 lajosmizsei, kecskeméti, ceglédi és dabasi tűzoltó vett részt nyolc gépjárművel. A lángok két másik épületet is veszélyeztettek, de azokat sikerült megvédeni a tűztől.

A hodály közelében lévő két, öt köbméteres gáztartályt vízsugarakkal hűtötték a tűzoltók, így azokat hőhatás nem érte - közölte a szóvivő. Kitért arra: a katasztrófavédelmi mobil labor gázkoncentráció-méréseket végzett a területen, valamint megvizsgálta a tartályok állapotát is, ám a lakosságra veszélyes értéket nem mértek.

A tűzeset körülményeinek tisztázása érdekében tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!