Kecskemét és környéke

2010.10.01. 14:35

90 ezer kecskeméti voksolhat vasárnap

Kecskemét - Vasárnap reggel 6 órakor összesen 97 szavazókör ajtaját nyitják meg Kecskeméten. Az este 19 órai zárásig 90 ezer kecskeméti adhatja le voksát a képviselő-, és polgármesterjelöltekre.

Ferentzi Miklós

Október 3-án önkormányzati választásokat tartanak Magyarország településein. Dr. Orbánné Veres Ildikó, a Kecskeméti Polgármesteri Hivatal képviselőtestületi osztályának vezetője pénteken arról tájékoztatta a delmagyar.hu olvasóit, hogy a városban összesen 97 szavazókörben várják majd a választásra jogosultakat, ebből egy ahol a hat, listára került kisebbségi jelöltekre lehet szavazni . A péntek délelőtt 11 órai adatok alapján 89.634 választópolgárt regisztráltak Kecskeméten, de ez 16 óráig még változhat, a listát ugyanis csak akkor véglegesítik. A polgármesteri székért a város jelenlegi első embere, dr. Zombor Gábor (Fidesz) és kihívója, Király József (MSZP) küzd majd meg. A 15 egyéni választókörzetben összesen 58 önkormányzati képviselőjelölt indul a képviselői helyekért.

Az osztályvezető asszony a delmagyar.hu kérdésére elmondta, a kampányidőszakban rendkívüli eset nem történt, rendben zajlottak a választási előkészületek, és a különböző kampányrendezvények is. Fontos tudnivaló, hogy a kampánycsendre vonatkozó rendelet változott a tavasszal. Az új törvény értelmében szombaton még lehet kampányolni, egészen vasárnap 0.00 óráig. Innen életbe lép a kampánycsend, ami egészen vasárnap este 19 óráig tart. Azok, akik ennek megszegése miatt kifogással szeretnének élni, megtehetik a Kossuth tér 1. száma alatt található Polgármesteri Hivatalban, ahol a Helyi Választási Bizottság a nap folyamán többször is ülésezik majd.

A kecskeméti eredményekről a delmagyar.hu vasárnap este 19 órától folyamatosan frissülő cikkében tájékoztatja majd az olvasókat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!