Kecskemét és környéke

2012.01.09. 14:31

A fagyhalálnak tettek ki egy újszülött csecsemőt szülei

Egy koraszülött, de egészséges újszülöttet tettek vasárnap Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház babamentő inkubátorába - közölték az intézménytől hétfőn.

Delmagyar.hu

Horváth Attiláné, a kecskeméti kórház sajtószóvivője elmondta: vasárnap délelőtt jelzett az inkubátor csengője az Izsáki úti portán, valamint a kórház újszülöttosztályán. A gyermeket felöltöztetve, de kissé kihűlt állapotban tették be a fűtött inkubátorba, ahonnan a szakemberek azonnal az újszülöttosztály inkubátorába vitték át.

A kisfiút Szőke Attilának nevezték el és azonnal értesítették a gyámhatóságot - mondta a sajtószóvivő, aki hangsúlyozta, hogy a koraszülött kisfiú még hosszú ideig a kórház lakója lesz.

A kecskeméti babamentő inkubátort 2005-ben helyezték el, de ez volt az első eset, hogy abba valaki újszülöttet tett. A sajtószóvivő kiemelte: az újszülöttek életben maradásának érdekében jobb volna, ha az anyák a kórházban szülnék meg gyermekeiket. Évente átlagosan tíz újszülöttet nem visznek haza a kórházból – tette hozzá.

A kecskeméti kisfiú súlyos állapotban van. Az orvosok szerint koraszülött, lélegeztetőgépen van.

Vasárnap egy egészséges fiú újszülöttet helyeztek a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Madarász Utcai Kórházának babamentő inkubátorába is. A gyermeket felöltöztetve, "jó általános állapotban" találták. Az 54 centiméter hosszú, 2810 gramm súlyú újszülött a Madarász Péter nevet kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!