Kecskemét és környéke

2011.05.16. 01:48

A Jóban Rosszban tinisztárja zűrös ügyekbe keveredik

Kecskemét - A Jóban Rosszban sorozat Halász Gergője egyáltalán nem görnyed a matekkönyv felett. A csillagkúti kamaszt alakító Ripka Kálmán ugyanis a Katona József Gimnázium magántanulójaként színészi álmokat dédelget. Egy kehely fagyi mellett azt is megtudtuk tőle, gumicukorból a zöld békákat szereti legjobban. <br> <br>

Gál Orsolya

A napokban éppen történelemből írt dolgozatot a Jóban Rosszban Halász Gergője. Ripka Kálmán ugyanis amellett, hogy esténként feltűnik az egyik legnépszerűbb hazai sorozatban, a kecskeméti Katona Gimnázium tízedikes diákja. A dolgozat után egy kehely hűsítő édesség mellett mesélt arról, mi is történt vele azóta, hogy bekerült a sorozatba.

Kálmán 2006 nyarán, a Kecskeméti Televízió médiatáborában kezdett ismerkedni a televíziózással. A tehetséges fiatal még abban az évben a Csiperó találkozó diák műsorvezetője lett. Két évvel később pedig már szervezőként vett részt a médiatáborban a kecskeméti gimnazista. – 2008-ban a táborozókat felvittük Budapestre egy stúdiólátogatásra a Jóban Rosszban forgatására. Ott éppen szereplőválogatás volt, ahová jelentkeztem én is. Meghallgattak, de akkor nem kellettem. Egy év múlva, 2009 nyarán egy reggel csörgött a telefonom. A Jóban Rosszbantól hívtak, hogy lesz egy meghallgatás, és megkérdezték, hogy érdekel-e. Persze, rögtön igent mondtam. Három fordulón vettem részt, és végül én kaptam a szerepet. 2009. október 16-án volt az első forgatásom a sorozatban – mondta a delmagyar.hu-nak Ripka Kálmán, miközben éppen málnaöntetes fagyiját kanalazta. Megtudtuk tőle, az édességek közül a gumicukorral is le lehet venni a lábáról, amiből a kis fehér hasú zöld békák a kedvencei.

Ripka Kálmán mint a legtöbb kamasz, szereti az édességet.

Ripka Kálmán mint a legtöbb kamasz, szereti az édességet.
A fiatal srác élete a népszerű szériának köszönhetően fenekestül felfordult, de ezt egyáltalán nem bánja. – Nagyon élvezem, hogy folyton jövök-megyek. Azt sem tudom, hogyan alakul a jövő hetem, de szerencsére jó a szervezőkészségem. Vállaltam ezt az életmódot, azért, hogy az ország egyik legnépszerűbb tévéműsorában szerepelhessek. Azt viszont sosem gondoltam, hogy valaha azt fogom mondani, hogy hiányzik a suli. Most magántanuló vagyok a Katona Gimnáziumban – tette hozzá Kálmán.

A Jóban Rosszban ifjú szereplője nem tud végigmenni úgy az utcán, hogy meg ne ismernék. – Az elején még érdekes volt, hogy megnéznek, de mára megtanultam nem foglalkozni vele, ha bámulnak. Sokan meg is szólítanak például a buszon, amit egyáltalán nem bánok, szívesen beszélgetek bárkivel. A képernyőről bennünket ismernek, de az, hogy minden este adásban vagyunk, nem csak a mi érdemünk. Hatalmas stáb dolgozik mögöttünk, öltöztetők, sminkesek, kellékesek, operatőrök, vágók, hangmérnökök, és persze a sorozat írói – mondta Kálmán.

A kecskeméti fiú szerint a sorozatban senkit sem kezelnek sztárként. Mindenki, aki bekerül a szériába, a nulláról indul, egyenrangú kollégákként bánnak velük. - Sokat jelent nekem, hogy engem sem gyereknek tekintenek. Volt olyan nap, hogy déltől éjfélig folyamatosan forgattam megállás nélkül. Fárasztó volt, de jól esett, hogy nem 16 éves gyerekként kezelnek. Egyetlen eszközöm van arra, hogy elfogadjanak, az, hogy kellő alázattal álljak hozzá a munkához – vallja az ifjú sorozatszereplő.

Kálmánnak ma már sokkal könnyebben, gyorsabban megy a szereptanulás, mint eleinte. Elárulta, a forgatások egyik nehézsége az, hogy sokszor nem időrendi sorrendben veszik fel a jeleneteket, így nehezebb beleélniük magukat a történetbe. Arra is figyelniük kell, hogy ne játsszák túl a szerepet, hiszen ez nem egy argentin széria. Egyedül a Bodolay család tagjainak áll jól a kicsit túljátszott karakter.

Kálmán  a kecskeméti Katona Gimnázium tízedikes diákja.

Kálmán a kecskeméti Katona Gimnázium tízedikes diákja.
Kálmántól megtudtuk, a forgatások során igazi barátságok is kialakultak köztük. A Halász családot alakító szereplőkkel különösen jóban van. Dózsa Zoltánnál, a sorozatbeli édesapjánál már aludt is egy-egy hosszúra nyúlt munkanap után, a bátyját alaktó Baronits Gáborral pedig sokat buliznak és játszanak együtt. Kálmán szerint ez a jó kapcsolat különösen fontos ahhoz, hogy valóban igazi családnak tűnjenek a tévéképernyőn keresztül.

A népszerű széria szereplője elismeri, sokat változott, mióta bekerült a sorozatba. Ez megnyilvánult külsőségekben is, hiszen elkezdett jobban odafigyelni arra, hogy divatosan öltözködjön. Azonban úgy érzi, a sorozatnak köszönhető siker nem szállt a fejébe. – Talán mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a barátaim ugyanazok, mint régen. Kevesebbet tudunk találkozni, de ők még mindig mellettem állnak – mondta Kálmán, aki szabadidejét legszívesebben a barátaival tölti, vagy a játékkonzolon dönt rekordokat. A sport most már nagyon hiányzik az életéből, ezért úgy tervezi, hamarosan újra teniszütőt ragad és futócipőt húz.

Kálmán színész vagy rendező szeretne lenni, éppen ezért nem is görnyed a matektankönyv felett, tudja, hogy erre a tudásra nem lesz szüksége. Ahogyan általában a sorozatszereplők, ő is számolt már a beskatulyázással. – Ha tényleg tehetséges vagyok sikerül majd kitörnöm ebből a szerepkörből. Gergő egyébként sokat változott. Eleinte anyámasszony katonája volt, de most már egyre több zűrös ügybe keveredik. Sokkal jobb egy cinikus, gonoszkodó kamaszt alakítani, mint a szófogadó fiút. A mostani jelenetekben tényleg meg tudom mutatni, hogy mire vagyok képes. Az éjszakába nyúló játéktermi forgatásokon is sikerült megállnom a helyem – mesélte Kálmán, akitől megtudtuk, hamarosan négy hét szünete lesz. A nyári leállás ideje alatt beleveti magát a KRESZ rejtelmeibe, mert szeretné megszerezni a jogosítványt. Így hamarosan egy tanulóautóból mosolyoghat ránk Kecskemét utcáin a Jóban Rosszban Gergője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!