Kecskemét és környéke

2011.04.04. 13:34

A kecskeméti luxusbörtönbe kerülhet Stohl András - fotók

Kecskemét - Ha jogerősen is letöltendő szabadságvesztésre ítélik Stohl Andrást, csak az első pár hónapot kell túlélnie a börtönben. Utána kérheti, hogy a kecskeméti "parkettás börtönbe" vigyék – írja a Bors. <br>

Delmagyar.hu

Minden elítélt álma, hogy a kecskeméti „parkettás börtönben" tölthesse le a büntetését. Stohl Andrásnak meg is lesz rá az esélye, hogy a kivételezettek közé kerüljön, igaz, a szanatóriumi elhelyezés még neki sem jár automatikusan. Amennyiben a színész- műsorvezetőt a másodfok is jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítéli, valószínűleg Budapesten, a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási (bv-) intézetbe kell be- vonulnia. Mint első bűntényesnek, arra jó esélye van, hogy börtönfokozatról fogházra csökkentse a bíróság a büntetését. Ha magatartásával elégedettek lesznek, akkor Stohl három hónap elteltével kérvényezheti, hogy a kecskeméti „szanatóriumban" tölthesse le büntetése többi részét. Ha viszont börtönnel sújtják jogerősen, erre csak hat hónap múltán kerülhet sor. Mindenesetre a behívón szereplő időpontban érdemes lesz pontosan megjelennie az RTL Klub műsorvezetőjének, mert ha késik, Kecskemétre nem mehet.

Nem csoda, hogy minden rab álma a kecskeméti parkettás börtön

Nem csoda, hogy minden rab álma a kecskeméti parkettás börtön
Az intézmény három külön részre tagozódik. Stohl az L alakú részlegbe kerülhet, ami szigorúbb és enyhébb fokozatú szárnyból áll. Zárkák helyett parkettás szobák vannak, az ajtók kulcsait az elítéltek zsebre tehetik. Mindenki tetszése szerint berendezheti szobáját, saját tévéjét ugyanúgy beviheti, mint a mackógyűjteményét. Stohl akár kedvenc vadásztrófeáival is díszítheti szobájának falát. Az étkezés sem a cellában történik, hanem a közös étkezőben, ahol egyébként különféle kultúrműsorokat is rendeznek. Nem kizárt, hogy Stohl saját estjével is fellép majd, ha erre igény mutatkozik harminc rabtársa részéről. Összesen ugyanis ennyien lakják az intézmény ezen szárnyát. A fürdés naponta kötelező, óránként tíz percet lehet telefonálni, és internetezni is van mód.

Akár itt is szórakoztathatja majd a rabtársakat Stohl

Akár itt is szórakoztathatja majd a rabtársakat Stohl. (a börtön ebédlője a fotón)
Stohl a kertben babakocsis kismamákkal is találkozhat, hiszen a börtönben szülő nők is ide kerülnek újszülött csecsemőikkel. Dolgozni a mosodában és a faiskolában lehet, de a rabok egy része a városban találtmunkát. A cégek ugyanis kikérhetik és leszerződtetik a börtönből a szakembereket. Még az sem kizárt, hogy Stohl a kecskeméti Katona József Színházhoz kerül, ha Cseke Péter színi direktor áldását adja az új fiú érkezésére. Az igazgató először azt hitte, áprilisi tréfa, hogy Stohl András akár az ő társulatának is a tagja lehet, aztán elmélázott a lehetőségen.

– Amennyiben tényleg így alakul, térjünk erre vissza. Stohl András nagyszerű, kiváló színész – fogta rövidre Cseke Péter.

A városban természetesen nem kell viselni a rabruhát. A szanatóriumhoz hasonló „parkettás börtönben" egyedül intimszoba nincs. De ez nem okozhat problémát, mivel Stohl házon kívül is fogadhat látogatót. Havonta négyszer 24 óránál rövidebb eltávra is jogosult, sőt büntetése második felében egy-egy hétvégére haza is mehet. Ilyenkor, mint egy szállodában, leadja a recepción a szobakulcsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!