Kecskemét és környéke

2012.08.29. 14:22

A Mercedesnek köszönhetően csökken a munkanélküliség

Érezhetően csökkent a munkanélküliség Kecskeméten és környékén a Mercedes-beruházás kezdete óta - közölte a város polgármestere a 180 percben.

Delmagyar.hu

Zombor Gábor a Kossuth rádió reggeli műsorában elmondta: az év végére eléri a háromezer főt a közvetlenül a gyárban foglalkoztatottak száma, és az a cél, hogy nőjön a magyar beszállítók aránya is, jelenleg ugyanis még a külföldiek vannak többségben.

Egy kedden hatályba lépett kormányhatározat kiemelt járműipari központtá nyilvánította Kecskemét térségét, ez azt jelenti, hogy az érintett minisztereknek prioritásként kell kezelniük a város és környéke fejlesztési kéréseit. Ezzel kapcsolatban Zombor Gábor elmondta: már felmérték, mire van szükség ahhoz, hogy tovább erősödjön a beszállítói tevékenység, illetve a város versenyképessége az esetleges újabb beruházások szemszögéből.

Több mint negyven olyan pályázati dokumentáció készítettek már elő, amelyek a szakképzés és a felsőoktatás területén, illetve infrastruktúra-fejlesztésekben valósulhatnak meg – tette hozzá Zombor Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!