Kecskemét és környéke

2014.02.13. 11:13

A sofőr nem is tudott róla, hogy migránsokat szállít

Ellenőrzéskor derült ki, hogy a raktérben hat afgán állampolgár bújt el.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Tompa Közúti Határátkelőhelyén szerda hajnalban belépésre jelentkezett egy cseh állampolgár tehergépjármű vezetőjeként. Az ellenőrzés során az útlevélkezelő tételes vámvizsgálatot kért a NAV pénzügyőr munkatársától, mert a vámzár sérültnek látszott. Kiderült, hogy a raktérben hat afgán állampolgár bújt el. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a cseh férfival együtt elfogták és előállították őket. Ellenőrzésükkor megállapították a rendőrök, hogy egyikükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Az afgán állampolgárokat idegenrendészeti őrizetbe vették és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el őket.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást és tanúként hallgatta ki a cseh sofőrt. A nyomozás kiderítette, hogy a teherautó vezetője nem tudott a járművében megbújó személyekről, így a férfit szabadon bocsátották.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított két koszovói állampolgárral szemben, akiket 2014. február 12-én 13 óra 17 perckor az államhatár közelében vontak intézkedés alá a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. Mindketten menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, így átadták a személyeket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!