Kecskemét és környéke

2013.02.22. 11:21

A Titkok kertje Kiskunmajsán (Galéria)

Kiskunmajsa - A Titkok kertje darab az azonos című film (Frances Hodgson Burnett regénye alapján készült) színházi adaptációja, amely most először látható a nagyérdemű közönség előtt.

Delmagyar.hu

A rendező próbált olyan színdarabot készíteni, amely túlmutatott egy kisvárosi amatőr színházon, olyat, amely megmutatja milyen varázslatos hely valójában a színház. Az előadásban fontos szerepet játszik a zene, a tánc, a világítás, a díszletek, valamint a jelmezek. Céljuk a város leglátványosabb produkcióját létrehozni! Társulatuk annak ellenére, hogy amatőr, óriási szorgalommal és elszántsággal készül a város, és szerencsés esetben más városok közönségének lenyűgözésére is.


A 17 éves rendező a munkálatokat tavaly kezdte el, akkor dolgozta ki a Titkok Kertje c. film színpadi változatát, amelyre egy szereplőválogatást is tartott, így választotta ki a darabra legalkalmasabb szereplőket. A színjátszókat koruknak megfelelően választotta ki, hiszen a gyerekszereplők még varázslatosabbá, igazibbá tudják tenni a történetet. A darab munkálatait óriási összefogás övezi, gyakorlatilag a város minden szegmenséből kapott segítséget, ami elengedhetetlen, hiszen színészeink saját örömükre, szabadidejüket feláldozva bármilyen anyagi juttatás nélkül vesznek részt a munkában.

Galéria kép

A darab premiere pénteken este 19 órakor tekinthető meg a Kiskunmajsai Művelődési Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!