Kecskemét és környéke

2019.02.18. 14:19

Azért is büntettek, mert nem adtak elsőbbséget a babakocsit toló párnak a zebrán

Új ellenőrzési módszert vetettek be a szabálytalankodók ellen Kecskeméten: a városban telepített térfigyelők segítségével figyelik a gyalogátkelőket.

Kecskeméten egyre gyakoribb jelenség, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken közlekedők, és a „zebrákat" megközelítő gépjárművezetők nem szabályosan hajtják végre az átkelést. A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a balesetek visszaszorítása érdekében sajátos akciót indítottak, írja a police.hu, amelyhez a városban kiépített térfigyelő rendszert használták fel. Pénteken 10 órától 14 óráig a Petőfi Sándor utca egyik átkelőhelyét ellenőrizték a térfigyelő kamerák segítségével.

A szabálytalankodókat az utca folytatásában rendőri egységek várták. Az akcióban négy szabályszegő sofőrrel szemben - összesen 60.000 forint összegű - helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök.

 

Ezen felül egy gépjárművezető egy - az átkelést már megkezdő - babakocsit toló párnak nem adott elsőbbséget. Ezért a szabálysértési hatóság a 30.000 forintos bírságon felül, még 4 hónapra a járművezetéstől is eltiltotta.

Kecskeméten a szabálytalankodó sofőrök a jövőben egyre gyakrabban találkozhatnak ilyen típusú ellenőrzésekkel, figyelmeztettek a rendőrség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!