Kecskemét és környéke

2011.08.16. 09:19

Belestünk a Jóban Rosszban sztárjának a szobájába

A TV2 napi sorozatának szereplője, Ripka Kálmán, amikor éppen nem Budapesten forgat, Kecskeméten él családjával. A Jóban Rosszban Gergőjének most beleshettünk a szobájába. Vajon mit gyűjt, milyen könyveket olvas, és kivel osztja meg birodalmát Ripka Kálmán?

Gál Orsolya

- Ezen a nyáron jóformán csak aludni járok haza, sok időt töltök a barátaimmal – mondja, Ripka Kálmán, miközben belépünk a szobájába. - Nagyon szeretem a birodalmamat, amit tavaly nyáron alakítottuk át. Ez volt az első komoly beruházásom a spórolt pénzemből. A szekrény a régi, de ezen kívül minden új. Volt egy elképzelésem, hogy milyen szobát szeretnék, apa pedig megtervezte nekem. Teljesen a sajátomnak érzem, hiszen a kezem munkája is benne van. A szobában mesterember nem járt, szinte mindent az édesapám csinált. Szerintem egész jó lett – teszi hozzá.

Minden tárgy, ami itt van, fontos neki, nincs az a selejtezés, aminek áldozatául eshetnének. Ragaszkodik többek között ahhoz a Micimackóhoz is, amit az ágya fölül emel le. - Hároméves lehettem, amikor ezt kaptam. Sokáig ezzel aludtam, és most is itt a helye. Mellette van Oszi és Frici, a legelső szőrmókjaim. Ennél a kacsánál pedig kisebb voltam, amikor a nagymamám varrta nekem – mutat rá az ágy mellett ülő kedvencre.

Ripka Kálmánnál jártunk - KÉPGALÉRIA

Cipők minden mennyiségben

Kiderült, bizony nem csak a lányok rajonganak a cipőkért. Kálmi ugyanis elárulta, hogy jópár lábbeli lapul a szekrényében. Van, hogy három pár cipővel tér haza a bevásárlásból, így éppen ezért már gyakran tudatosan kerüli a cipőboltokat. De vallja, mindenkinek kell egy mánia: neki a cipő az. 

 Innen csupán karnyújtásnyira vannak Kálmi kedvenc könyvei, a Harry Potter kötetek. A fiatal színészpalánta igazi rajongó. Elárulta, előző nap nézte a sorozat befejező részét a moziban, bár viccesen megjegyezte, szégyelli, de még csak másodszor. A polcon azért nem csak J. K. Rowling könyvei sorakoznak. Kálmi másik kedvenc szerzője Antony Horowitz, aki tinikrimiket ír, és Thomas Brezina Hot Dogs című sorozatát is nagyon szereti. Ezen kívül Shakespeare összes drámája, verseskötetek, nyelvkönyvek, és persze tankönyvek is sorakoznak a szobájában.

A tanulásról nyáron sem feledkezhet meg, mivel a Katona József Gimnázium magántanulójaként vár még rá egy vizsga, méghozzá fizikából. - Van hármasom, de az átlagom négy egész fölött van. A fizika vizsga augusztus végén lesz, de remélem, akkor már dolgozom is, mert nagyon hiányzik a munka – jegyezte meg Kálmi.

" frameborder="0" width="600">

">Ripka Kálmánnál járt a Delmagyar.hu from ">Delmagyar.hu - Kecskemét on ">Vimeo.


Egy fiatal srác szobájából szinte nem is hiányozhat a focilabda. A szekrény tetején három is van belőle, ami mind a nagypapájáé volt. - Nagyon sokat jelentett nekem a nagyapám. Van egy külön polc a vitrinemben, ami csak róla szól. Bíróként dolgozott, és a hobbija volt a focizás. A családban ő volt az egyetlen, akinek volt affinitása a színészethez, valószínűleg neki köszönhetem azt, amit ma csinálok – meséli.

Ripka Kálmánnál jártunk - KÉPGALÉRIA


A szobában sokféle társasjáték van. Kálmi szerint ezek sokkal jobb közösségkovácsoló időtöltések, mint bármi más. Kedvence már jó ideje a póker. Van egy sakkgépe is, ami szintén a nagypapájáé volt. – Nagyon sokat sakkoztunk együtt. Ez a sakktábla is az övé volt, hatalmas partikat vívtunk. Amióta ő nincs, nem is játszottam ezen senkivel.

A fiatal színészpalánta most egy új játékot is beszerzett. A család esténként gyakran játszik az új kedvenccel, az Xbox-szal. - Anya ellenezte a legjobban, azt mondta, ne vegyem meg, mivel csak pénzkidobás. Most pedig bejön, és mindannyiunkat megver bowlingban. A lövöldözős játékokat egyáltalán nem szeretem, a különféle sportok és a FIFA a kedvencem – mondja, és elárulja: a fociban mindig a Barcelona csapatával játszik.

Ripka Kálmánnál jártunk - KÉPGALÉRIA


Csillagkút Halász Gergőjének van egy sörösdoboz és sörösüveg gyűjteménye is, de gyorsan le is szögezi, hogy nem mindegyiknek ő itta meg a tartalmát. - Van közte olyan, amit Írországból hozott a nővérem, de Kanadából is kaptam sörösüveget. Van csatos üvegem, és néhány dobozom egy limitált kiadású vízipólós sorozatból – mutatja kedvenceit Kálmi, aki bevallása szerint ugyan ritkán töröl port, de ennek a gyűjteménynek minden darabját egyesével kifényesíti takarításkor.

A sorozatszereplő íróasztalán egy laptop van. Amint belép a szobába, első dolga, hogy csatlakozzon a világhálóra. – A leggyakoribb oldalak, amiket megnyitok: az e-mail fiókom, a youtube, és a hírkereső, amin keresztül tájékozódom a világ dolgairól. Azonban az első lap, amit megnyitok, az mindig a Facebook. Van egy rajongói oldalam, és nagyon fontosnak tartom, hogy állandó kapcsolatban legyek azokkal, akik kedvelnek. Amit elértem, nekik köszönhetem. Gyakran írok bejegyzéseket, és képeket is szoktam nekik feltölteni – tudjuk meg.

Ripka Kálmánnál jártunk - KÉPGALÉRIA


A Jóban Rosszban Gergőjének lassan már négy éve van egy szobatársa is, aki nem más, mint Leó, a nyúl. – Szobatiszta, szófogadó és nem beszél vissza. Korábban volt egy belga óriásnyulam, de hatalmasra nőtt. Leó elvileg törpenyúl, de ő is jól nagy lett. Amikor nem vagyok itthon, édesanyám ad neki enni, de a helyét többnyire én takarítom.

Sokan nem tudják róla, hogy néhány éve elkezdett gitározni. A szobájában egy akusztikus és egy elektromos hangszer is van. - Négy évig tanultam hegedülni, és utána jött az ötlet, hogy elkezdek gitározni. Gitártanár azonban engem akkor lát, amikor tévét néz. Sosem jártam tanárhoz, könyvből tanultam meg pár akkordot. A Tankcsapda örökké tart című számát, mindig eljátszom, ha gitár van a kezemben, de a régi tábortüzes nótákat is szeretem. Bár a rockzene a kedvencem, egyszer még Beethoventől A mormotás fiú dalát is eljátszottam gitáron egy ötösért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!