Kecskemét és környéke

2012.05.24. 18:58

Csökkent a halálos balesetek száma

Magyarország az elmúlt egy évben kiemelkedő sikereket ért el a közlekedés biztonságának javításában - állapította meg Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, Kecskeméten az Élet Úton program egy éves évfordulója alkalmából és az országos Közlekedésbiztonsági Hét nyitányaként rendezett ünnepi tanácskozáson a rendezvényhez intézett fővédnöki üzenetében.

Delmagyar.hu

Egy év alatt 14 százalékkal kevesebben estek közlekedési balesetek áldozatául a hazai utakon, mint egy évvel korábban - folytatta az államtitkár hangsúlyozva, hogy a hatósági forgalombiztonsági intézkedések, az ellenőrzések és a rendőrség prevenciós munkája mellett az Európai Unió által is kimagaslóként elismert eredményhez jelentősen hozzájárult a közlekedésre nevelés egy évvel ezelőtt meghirdetett Élet Úton programja és annak széleskörű társadalmi támogatása. Hazánkban ma biztonságosabb közúthálózaton közlekedhetünk, mint egy évtizeddel ezelőtt. Elégedettségre ugyanakkor nincs ok, mert még mindig sok baleset történik közútjainkon, és uniós összehasonlításban egyelőre az átlagosan teljesítő tagállamok közé tartozunk - mondta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!