Kecskemét és környéke

2011.11.30. 08:49

Csütörtöktől ellenőrzik igazat mondtunk-e a népszámláláskor

A november elején lezárult Népszámlálás ellenőrzése céljából országosan huszonegyezer-ötszáz címen, ebből Bács-Kiskun megyében hét településen, közel ezer címen szervez a Központi Statisztikai Hivatal utóvizsgálatot.

Delmagyar.hu

Az ellenőrzési mintába Baja, Dusnok, Foktő, Jánoshalma, Kiskunmajsa és Tiszakécske egy-egy körzete, illetve Kecskemét két körzete (az Akadémia krt. és Máriahegy egy része) került bele. A december 15-ig tartó időszakban megbízólevéllel ellátott számlálóbiztosok keresik fel a kijelölt címeket, ahol egyszerűsített lakás- illetve személyi kérdőívet vesznek fel az ott élők segítségével. A vizsgálat során a lakásviszonyokra nézve összesen öt, a személyi kérdőíven pedig mindössze kilenc kérdést tesznek fel a KSH megbízottai. A válaszadás így legfeljebb tíz percet vesz igénybe, és országos szinten fontos minőségi adatokkal fog szolgálni a lefolytatott népszámlálás adatainak elfogadhatóságáról. Az utóvizsgálat során csak személyes válaszadásra lesz mód. A feladatot a legjobban teljesítő számlálóbiztosok végzik el, akik a függetlenség biztosítása érdekében nem írhatnak össze ugyanabban a körzetben, mint ahol korábban a népszámlálást végezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!