Kecskemét és környéke

2014.05.21. 12:03

Egy mérkőzésre eltiltották a Kecskemét játékosát

Több százezres pénzbüntetést és eltiltátosak szabott ki az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén.

MTI

A Ferencváros a Szombathelyi Haladás otthonában lejátszott, valamint a Diósgyőr elleni hazai mérkőzése kapcsán összesen 600 ezer forintos pénzbüntetést kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi ülésén.

Az mlsz.hu-n olvasható beszámoló szerint a fővárosi klub szurkolói Szombathelyen pirotechnikai eszközöket vittek be a stadionba, s használták is azokat, valamint "megbotránkoztató rigmusokat" kiabáltak be, ezért az egyesületnek 250 ezer forintot kell befizetnie. A Diósgyőr elleni mérkőzéssel kapcsolatban hasonló okokból, illetve rendezési hiányosságok miatt 350 ezer forintos büntetést rótt ki a testület az FTC-re.

Ezekre a találkozókra vonatkozóan a Haladásnak szurkolói rasszista megnyilvánulásai, rendezési hiányosságok, valamint pirotechnikai eszközök használata miatt 450 ezer forintot, míg a Diósgyőrnek a drukkerek által bekiabált megbotránkoztató rigmusok, illetve a pirotechnikai eszközök használata miatt 250 ezer forintot kell fizetnie.

A testület a Debrecen-Újpest mérkőzésen tapasztalt rendezői hiányosságok, a szurkolók megnyilvánulásai, valamint a pirotechnikai eszközök használata miatt a hazai klubra 350, a vendégegyesületre pedig 300 ezer forintos bírságot szabott ki.

A Diósgyőr-Videoton Ligakupa-döntő kapcsán a DVTK a drukkerei által bekiabált megbotránkoztató rigmusok miatt 80 ezer forintos büntetést kapott, míg Szivics Tomiszlavnak, a Diósgyőr vezetőedzőjének "sportszakemberhez nem méltó magatartása" miatt 300 ezer forintot kell befizetnie.

Tóth Lászlót, a Mezőkövesd vezetőedzőjét a játékvezetők kritizálásáért és "személyükre súlyosan sértő kifejezések használatáért" 200, míg Muhamed Besicet, az FTC futballistáját a "szurkolókkal szemben tanúsított súlyosan sportszerűtlen magatartásért" 100 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta a testület.

Kulcsár Kornél (Pápa) kettő, Busai Attila (FTC) és Forró Gyula (Kecskemét) pedig egy-egy NB I-es mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!