Kecskemét és környéke

2010.12.08. 08:15

Elhunyt kismama: a boncolási jegyzőkönyvre várva

Kecskemét – Elképzelhető, hogy még hónapokat kell várni a boncolási jegyzőkönyv jelentésére a november 1-jén elhunyt 26 éves kismama tragikus halála ügyében. <br>

Delmagyar.hu

A fiatalasszony férje, Csabi Péter a családnál tett hétfői látogatásunk alkalmával célzott rá, hogy eddig sem a kórháztól, sem pedig a rendőrségtől nem kapott semmiféle információt arról, hogy terhel-e felelősség valakit a haláleset miatt.

Csabi Péterék ügyvédje, [namelink name="dr. Ábrahám László"] kedd délután arról tájékoztatta a delmagyar.hu-t, hogy a kórház belső vizsgálatáról eddig ő sem kapott semmiféle információt. Ábrahám László elmondta, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház a korábban benyújtott kárigényükre sem válaszolt eddig, így nem tudni, hogy a kórház jogosnak tartja a kárigényüket, vagy sem. Éppen ezért a család jogi képviselője a napokban újabb levelet küld majd az intézmény vezetőségének. A rendőrségi vizsgálatról annyit tudott elmondani Ábrahám László, hogy a hatóság összegyűjtötte az eddigi iratokat, és ezeket átadták a szekértői intézetnek. A hatóságnak innentől kezdve 30-, illetve 60 napja van megállapítania, hogy megállapítható-e az emberi mulasztás.

[namelink name="Horváth Attiláné"], a Bács-Kiskun Megyei Kórház szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy addig, amíg a boncolási jegyzőkönyvet nem kapják meg, mindenképp meg kell várnia kórháznak, és addig nem tudnak hiteles információval szolgálni a közvélemény felé. Hozzátette, az intézmény is szeretné mihamarabb lezárni az ügyet, de a hatósági jelentést meg kell várniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!