Kecskemét és környéke

2012.10.27. 12:46

Ez az uszoda lett a legmenőbb beruházás - fotó

Az új kecskeméti versenyuszoda és élményfürdő és annak tervezői nyerték az Építészfórum által nyolcadik alkalommal megrendezett Média Építészeti Díja rendezvény különdíját. Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület által második alkalommal átadott elismerése Mikó László vezető tervező munkáját tartotta a legjobbnak a beküldött pályamunkák közül.

Delmagyar.hu

A idei Média Építészeti Díjra benevezett épületek tervezői közül azokat kívánta jutalmazni az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület, akik munkájában az építészeti minőség oly módon jelenik meg, hogy azzal együtt az épület felhasználói számára funkcionális, hosszú távon gazdaságosan működtethető épület valósult meg, az alkalmazott építészeti eszközök reflektálnak az épület rendeltetésére és a tervezésben és megvalósulásban a fenntarthatósági szempontok megfelelő súllyal szerepet töltenek be.

Kecskemété lett Európa egyik legszebb fürdője -GALÉRIA


Az Egyesület választása a Mikó László vezető tervező irányításával készült kecskeméti versenyuszoda és élményfürdőre esett.
„Az uszodára azért esett a választásunk, mert egyszerű, a funkcionális igényeknek megfelelő építészeti eszközökkel hozta létre az épületegyüttest. Az épület korszerű anyagokból épült, megjelenése nem hivalkodó és harmonikusan illeszkedik környezetéhez" – mondta Árendás Gergely, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

Az uszoda Kecskeméten található a város sportolásra, szabadidő eltöltésre kijelölt részén. A versenyuszodarész 10 pályás 50 méteres medencét, 25 méteres bemelegítő medencét és tanmedencét tartalmaz 750 fős lelátóval. Az élménytér 1700 m2 vízfelülettel belső és külső élménymedencéket, csúszdákat, szaunát, gyógyászati és fitnesz-szolgáltatást kínál. A létesítmény öltözőkapacitása 1300 fő, két étterem és üzlet működik benne. Az uszoda jelenleg próbaüzemben működik; a 13 ezer négyzetméter alapterületen, 6 milliárd forint értékű beruházás műszaki átadása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!