Kecskemét és környéke

2012.07.13. 15:15

Jogosnak érzi 86 milliós végkielégítését a volt BKV-s

A 14. rendű vádlott, Szalainé Szilágyi Eleonóra meghallgatásával folytatódott a Kecskeméti Törvényszéken az úgynevezett BKV-ügy tárgyalása. <br>

Delmagyar.hu

Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest és 14 társát bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügy vádlottjai az ügyészség szerint összesen másfél milliárd forint vagyonvesztést okoztak a BKV-nak azzal, hogy felesleges szerződések megkötésére vették rá a közlekedési társaság vezetőit. A közlekedési vállalatnál esetenként tízmilliók mentek el a menedzserszerződések alapján kifizetett végkielégítésekre is.

A vádirat szerint Szalainé Szilágyi Eleonóra tizennegyedrendű vádlott, a BKV humánpolitikai igazgatója 2008. január 24-én megállapodást kötött Antal Attila vezérigazgatóval a munkaviszonyának 2008. december 31-ével közös megegyezéssel való megszüntetésére. Jutalom címén 16,4 millió forintot, végkielégítés címén 69,8 millió forintot, összesen 86,2 millió forintot fizettek ki neki.

Szalainé Szilágyi Elenonóra több millió forintos végkielégítésére és továbbfoglalkoztatására 2009 júliusában derült fény. A humánpolitikai igazgatónak ugyanis hiába fizettek ki 2008-ban mintegy százmillió forint végkielégítést, havi 1,2 milliós fizetéssel a cég továbbra is foglalkoztatta. A vállalat volt humánpolitkai igazgatója különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének vádja miatt áll a bíróság előtt.

Szalainé Szilágyi Eleonóra az őt érintő egyik vádponttal kapcsolatban vallomást tett, a BKV menedzserszerződéseivel kapcsolatos vádpontban viszont nem. A tárgyaláson elmondta: ez volt élete első munkahelye, 1972 szeptembere óta dolgozott a cégnél, és hangsúlyozta, hogy ez az összeg neki járt. A pénzt amúgy sem költötte el, mert zár alá helyezték. Minden törvényes volt, minden szabályos volt – ismételgette a tárgyalás során. Úgy véli, indokolatlanul került a vádlottak padjára, és hozzátette, legalább 25 BKV-st fel tudna sorolni, aki hasonló feltételekkel távozott a cégtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!