Kecskemét és környéke

2013.03.05. 11:35

Lajosmizsén maradt a járóbeteg szakellátás

Lajosmizse - Nem adta át állami kézbe a város járó beteg szakellátását Lajosmizse. Holott erre megvolt a lehetősége, a város vezetése úgy döntött, saját maga üzemelteti tovább a kardiológia, reumatológia, bőrgyógyászat, nőgyógyászat, pszichiátria, szemészet, fizikoterápia, gyógytorna és a labor osztályokat.

Delmagyar.hu

Az esetleges átalakítás nem érintette volna a háziorvos, fogorvos és gyerekorvos ellátást.

Az indoklás szerint azért, mert a lajosmizsei Egészségházban működő ellátás önfenntartó, sőt még bevételt is termel, így annak üzemeltetése nem jelent plusz terhet a városra. Józsáné dr. Kiss Irén, az egészségügyi és szociális szolgáltató központ újabb öt évre kinevezett vezetője egy korábbi nyilatkozatában elmondta, a lajosmizseiek és felsőlajosiak nagy számban veszik igénybe a szakrendelést, naponta csaknem 400-an veszik igénybe a szakrendeléseket, a labor pedig 70-nél is több beteget fogad. Ennek ellenére még sincsenek hosszú várólisták, ha a beteg a háziorvostól megkapja a beutalóját, még azon, vagy legkésőbb a következő héten fogadni tudja az illetékes szakorvos. Sőt, a labornak köszönhetően nem a beteg utazik, hanem a mintákat küldik Kecskemétre. Délre már be is futnak az eredmények. A bevétel-kiadás oldalon is jól teljesít az Egészségház, OEP-finanszírozás nem fedezi teljes egészében a járóbeteg-ellátást, hiszen csak tavaly 3 millió forint mínusszal zárták az évet, azonban a rendelők bérleti díjából és a felsőlajosiak ellátásáért kapott 4 millió forintból már jövedelmező az intézmény, tavaly plusz 1.2 millió forinttal zárták az évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!