Kecskemét és környéke

2013.06.17. 19:53

Lufieregetéssel búcsúztak az Arany János Általános Iskola ballagói

Ünneplőbe öltözött sokaság, feldíszített iskola, útravalónak szánt mottók a táblákon, gyönyörű virágcsokrok, színes lufik, tarisznyák, mosoly, időnként egy-egy könnycsepp az arcokon, utolsó csengőszó.

Delmagyar.hu

Mindezek azt jelezték, hogy a nyolcadikosok számára az Arany János Általános Iskolában is elérkezett a búcsúzás ideje. Szombaton délelőtt három osztály mintegy nyolcvan diákja ballagott el az intézményegységben.

[namelink name="Tolnainé Kiss Gabriella"] intézményegység-vezető ünnepi beszédében egyebek mellett arra hívta fel a nyolcadikosok figyelmét, hogy a búcsúzás mindenkiből vegyes érzelmeket vált ki.

- Öröm és fájdalom egyaránt kavarog bennünk. Örülünk annak, hogy teljesítettetek egy akadályt, sikeresen túl vagytok nyolc év küzdelmein, ugyanakkor fájó a búcsúzás, hiszen egy megszokott közösséget, környezetet hagytok itt. Jó érzés felidézni az első napokat, heteket, amikor 6 évesen ismerkedtetek egymással, az iskolával, a tanító nénikkel. Az együtt töltött órák, kirándulások, versenyek, örömök-bánatok, sikerek-kudarcok, diáknapok, bulik, barátságok, első szerelmek ehhez az iskolához kötnek benneteket. Ezeket az éveket nem lehet kitörölni, nyomot hagy mindenkiben, így bennünk, tanárokban is – mondta Tolnainé Kiss Gabriella.

Az intézményegység-vezető szólt azokról a nyolcadikosokról is, akik szép eredményekkel öregbítették az iskola hírnevét. Az országos, megyei, területi, városi tanulmányi versenyeken sikeresen vett részt Dovydénas Dorottya, Nyári Bence, Nagy Patrik, Tüzes Dorottya, Bencsik Barnabás, Kovács Ákos, Szabados Ádám, Herczeg Sára, Czégány Enikő és Szőke Tóth Berill. Az iskola arany minősítésű énekkarától 10 kórustag búcsúzott. Négy át keményen dolgozott a sikerért Bajnóczi Fanni, Kovács Lili, Kunsági Kira, Takács Tünde, Tóth Viktóra, Varga Diána, Berta Ildikó, Egri Teodóra, Herczeg Sára és Sebe Anna. A sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtott Bencsik Barnabás, Csordás László, Fazekas Gábor, Kanizsai Nagy Ákos, Kovács Ákos, Potz Levente, Riedl László, Szepesi Noémi. Közülük három fő diáolimpiai bajnok: Riedl László, Kovács Ákos, Szepesi Noémi, a többiek pedig országos diákolimpián II. helyezettek.

Tolnainé Kiss Gabriella elmondta: vannak olyan 4. és 6. osztályos tanulóik is, akik úgy döntöttek, hogy jövőre 8, illetve 6 osztályos gimnáziumban tanulnak tovább.

- Gratulálunk nekik, hiszen sikeresen birkóztak meg a kemény felvételi követelményekkel, ugyanakkor - mi tagadás- sajnáljuk, hogy tőlük is búcsúznunk kell – tette hozzá.

Az iskolában hagyomány, hogy a ballagáson Ifjúsági Díjat adnak át. E rangos elismerésben az a végzős diák részesülhet, aki nyolc évig volt az intézmény tanulója, minden tanévben kimagasló tanulmányi eredményt ért el, magatartása példás, és a tanulmányi versenyeken is eredményesen szerepelt. Az idén a díjat a tantestület döntése alapján ketten kapták: Kovács Ákos 8.b osztályos és Bencsik Barnabás 8.d osztályos tanulók. A díjakat Lovrityné Bóta Klára, a Széchenyivárosi Óvoda és Általános Iskola igazgató-főtanácsosa adta át.

Az ünnepség végén ezúttal sem maradt el a gyerekek titkos kívánságait az égbe repítő lufik eregetése - írja a Kecskeméti TV.

A ballagáson készült fotókért kattintson a Kecskeméti tv linkjére!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!