Kecskemét és környéke

2009.05.28. 22:16

Megerőszakolta a 9 éves kislányt a nevelőapa?

Kecskemét - Nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal, folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntette miatt állítottak bíróság elé Kecskeméten egy 37 éves férfit.

Delmagyar.hu

A dr. Sárközy Szabolcs bírói tanácsa előtt folytatott per vádiratában azt állítja az ügyészség, hogy a vádlott 2008 nyarán megerőszakolta az élettársa 9 éves kislányát - számol be az esetről a baon.hu.

A férjétől korábban elvált asszony nevelte a kislányt, majd 2007 tavaszán hozzá költözött egy új barátja a kecskeméti szoba, konyhás lakásba. A vádirat szerint ettől kezdve közösen nevelték a gyereket, és a nő valamint a férfi egy franciaágyon, a kislány pedig a saját ágyában aludt éjszakánként ugyanabban a szobában. Tavaly nyáron miután az éjszakai műszakból hazatért a férfi, meztelenül feküdt le aludni a franciaágyra. A vádiratban az áll, hogy nem sokkal később a szintén ruhátlan kislány átment hozzá, hogy onnan nézze a tévét, mire az álmából felébresztett nevelőapa ráfeküdt és közösült vele.

Az ügyészség úgy véli, hogy a bűncselekmény másnap, hasonló körülmények között megismétlődött. A kislány egy hónap múlva mondta ezt el édesapjának, aki másnap feljelentést tett a rendőrségen. A még aznap elvégzett nőgyógyászati vizsgálat során azonban – mint a vádirat tartalmazza – „külsérelmi nyomokat nem észleltek". Nem kizárt, hogy egyebek között ezért védekezik jelenleg szabadlábon a nevelőapa, azaz a vádlott, ami a hasonló tárgyi súlyú bűncselekményeknél gyakorlatilag korábban kizárt volt.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon most kezdődött büntetőperben ennél fogva óriási szerep jut majd a szakértőknek. Ítélet még a bírósági nyári szünet előtt várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!