Kecskemét és környéke

2011.10.16. 12:13

Milliós rablás tippadói a bíróság előtt

Kecskemét - Hétfőn folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon annak a párnak a büntetőtárgyalása, akik tippadóként működtek közre egy brutális fegyveres rablásban még 2007 szilveszterén.

Delmagyar.hu

A 38 éves K. Pétert és 39 éves élettársát azzal vádolja a megyei főügyészség, hogy felbujtóként – ténylegesen tippadóként és a helyszín bemutatójaként - közreműködtek egy 2007. december 31. napján Kecskeméten elkövetett fegyveres rablásban, melynek tetteseit korábban már elítélte a megyei bíróság.

A bűnözők 2007 szilveszter estéjén, 21 óra körüli időpontban megjelentek egy 61 éves kecskeméti férfi lakásán, ahol őt és a feleségét bántalmazták, majd megkötözték, és elvitték a pénzüket. A cselekmény közben az egyik elkövető a nála lévő gáz-riasztó fegyverből a levegőbe egy lövést is leadott. A sértett férfi a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, míg felesége 8 napon belüli sérüléseket szenvedett. A rablók összesen kétmillió forintot, valamint egy értékes arany nyakláncot vittek el a házaspártól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!