Kecskemét és környéke

2011.12.02. 10:04

Mintafalu lett Kunszállás

Kunszállás nyerte el az első helyet a dél-alföldi régióban a „Magyarország Falumegújítási Díj" pályázatán. Az uniós pályázat célja, hogy a kitüntető címet viselő települések mintát teremtsenek más falvaknak a közigazgatásban, oktatásban és nevelésben, gazdaságban elért eredményeikkel.

Delmagyar.hu

Önbizalommal fogalmazta meg pályázatát Kunszállás önkormányzata a Magyarországi Falumegújítási Díjra. Ennek oka az volt, hogy az elmúlt években a faluközösséggel együttműködve sokat tettek a település szépítéséért, fejlődéséért. Kovács Imre polgármester arról is beszámolt, hogy a pályázat bírálóit nem az önértékelés, sokkal inkább a tények érdekelték. Személyesen is meggyőződtek arról, hogy a pályázatban leírtak megfelelnek-e a valóságnak. Tapasztalataik kedvezőek voltak, amelyeket a díj odaítélését követően meg is fogalmaztak.

A kitüntető díj mellett 300 ezer forintot is nyert a kunszállási önkormányzat. Ami még ennél is fontosabb, hogy a település jogot szerzett arra, hogy részt vegyen az országos és európai uniós versenyeken is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!