Kecskemét és környéke

2013.09.07. 09:55

Moszkvában és Vlagyimirban lép fel a Kecskemét Táncegyüttes

Harminc fős csapattal érkeztek Moszkvába, ahol épp szombaton ünneplik a nagyváros napját. A hétvége mindkét napján bemutatkoznak a Kolomenszkojéban lévő múzeumparkban, a Moszkvai Nemzetközi Folklórfesztiválon.

MTI

A hétvégén az orosz fővárosban, majd Vlagyimirban lép fel a Kecskemét Táncegyüttes.

Harminc fős csapattal érkeztek Moszkvába, ahol épp szombaton ünneplik a nagyváros napját. A hétvége mindkét napján bemutatkoznak a Kolomenszkojéban lévő múzeumparkban, a Moszkvai Nemzetközi Folklórfesztiválon. A jövő hétfőn már a Vlagyimirba, a Zolotoje Kolco (Arany Gyűrű) nemzetközi néptánc és népzenei fesztiválra utaznak tovább.

A Folklórfesztiválok Nemzetközi Szövetsége magyarországi irodája ajánlására hívta meg őket Vlagyimirba az orosz kulturális minisztérium. A Moszkvától mintegy 200 kilométerre északra lévő történelmi városban szeptember 9. és 14. között zajlik a rendezvény - mondta Lukács László, az együttes vezetője az MTI-nek. Elsősorban kecskeméti és kiskunsági, valamint erdélyi táncokból állították össze programjukat.

A fesztiválok nem az egyetlen bemutatkozási lehetőséget jelentik számukra Oroszországban. Két táncospárjuk színesítette szerdától a Moszkvai Nemzetközi Könyvkiállítás és Vásár magyar standjának programját, ami azért is volt megtisztelő feladat, mert Magyarország az idén a nagyszabású rendezvény díszvendége. A táncosok több alkalommal is sikerrel léptek fel a könyvvásár közönsége előtt.

A 37 éve működő Kecskemét Táncegyüttes az idén már nyolc csoportot indított el. Az egészen kicsi gyerekektől a hatvanas éveikben járó felnőttekig minden korosztály képviselteti magát náluk. Moszkvába és Vlagyimirba magukkal hozták az ötvenes generációt képviselő táncosokat is, akik egy kicsit nosztalgiázhatnak, míg a többiek most fedezik fel maguknak Oroszországot. A 18-20 éveseknek különösen új az orosz környezet.

Bár az időjárás nem kedvez a nagyváros felfedezésének, a hangulat remek, a moszkvai nemzetközi folkfesztivál többi résztvevőjével remek hangulatot varázsoltak szálláshelyükön, és ezt ígérik a fellépéseken is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!