Kecskemét és környéke

2011.12.07. 09:53

Nem a méret a lényeg: így zsákol Talma!

Kecskemét - Gyorsasági motoros világbajnokunk, Talmácsi Gábor számára teljesen új sportágban próbálta ki magát: a KKSE centerével, Bencze Zoltánnal tanulta a zsákolás fortélyait.

Delmagyar.hu

Mindketten élsportolók, mégis mekkora különbség van közöttük. A Kecskeméti KSE kosárlabdacsapatának játékosa, Bencze Zoltán éppen fél méterrel magasabb, mint Talmácsi Gábor.

Nem meglepő ez, hiszen a 214 centiméteresre nőtt válogatott kosárlabdázónak óriások között kell helytállnia, míg a 164 centis gyorsasági motoros világbajnok apróbb termetű klasszisok között ért fel a csúcsra. A Blikk olvasói kedvéért belekóstoltak a másik sportágába.

Így könnyű! Talma zsákol.

Így könnyű! Talma zsákol.
– Én vagyok a legmagasabb a Kecskemét kosárcsapatában, de a családi tornasor elejére is engem állíthatnának, sem a szüleim, sem a testvérem nem nőtt ilyen nagyra, mint én – árulta el Becze Zoltán. – A hazai mezőnyben vannak nálam magasabbak, de azért az élmezőnyhöz tartozom ebben a tekintetben. A sportágamban, ha valaki 180 centis, akkor már nagyon gyorsnak kell lennie, jól kell dobnia és látnia a pályán, hogy legyen esélye az érvényesülésre. Viszont gondolom, a motorosoknál hátrányt jelentene, ha egy hozzám hasonló méretű versenyző próbálkozna.

A kérdésére rögtön választ kapott Talmától, amint ráültette egy minimotorra, amely szinte ki sem látszott alóla. Közben a vb-első belebújt egy kosarasmezbe, amelyben majdnem elveszett, 42-es méretű lábával pedig Chaplinként csoszogott az 52-es magas szárú cipőben.

– Az átlagmagasság a MotoGP-ben az enyémhez hasonló. A nagyobb testtel jobban lehet ugyan kezelni a motort, viszont a légellenállásban és a súlyban a kisebbek kerülnek előnybe – közölte Talmácsi Gábor, aki iskolás korában megpróbálkozott a kosárlabdázással is. – A kilencvenes években nagy Michael Jordan-rajongó voltam, és a tiszteletére egy barátommal mindketten 23-as trikóban mentünk edzésre. A trénerünk nem engedte ezt, így elvette a kedvünket ettől a sportágtól. Most viszont bepótoltam a lemaradást. Mindig is szerettem volna zsákolni, és Zoli segítségével ez sikerült is nekem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!