Kecskemét és környéke

2011.08.05. 19:29

Olivér: Ekkora halat fogtam, csontkukacra harapott!

Egy méretes lénai tokot emelt ki egy lajosmizsei horgászvízből a kecskeméti kézilabdacsapat játékosa, Kiss Olivér. A majd 2,5 kilós hal csontkukacra harapott.

Delmagyar.hu

Az ebéd utáni pihenőt kihasználva indult el horgászni a lajosmizsei Haldorádó horgásztóra a Kecskemét SE férfi kézilabdacsapatának két fiatal játékosa, Kiss Olivér és Kupcsik Bálint.

A Szegedről igazolt átlövő, Bálint már rutinos pecásnak számít, gyerekkora óta lógatja a botot. Az együttes hálóőre, Olivér csak 2 éve jár a tavakra. A barátnője furcsálja a hobbiját, nem érti hogyan lehet órákig bámulni az úszót, hogy végre megmozduljon. Olivérnek erre is megvan a jól bejáratott válasza: Nincs annál jobb érzés, amikor görbül a bot - tartja.

Kiss Olivér az áldozatával, egy méretes lénai tokkal.

Kiss Olivér az áldozatával, egy méretes lénai tokkal.
Most örülhetett a kapus, mert jócskán görbült a peca. Bálint akasztotta meg a 2-2,5 kilogrammos lénai tokot a 6 méteres spiccbotjával. Csontkukacra harapott. A hal csak úgy húzta a 16-os damilt, majd felfeküdt egy pillanatra a víze, ekkor vette át a botot Olivér és ő emelte ki a halat jó negyedórával később.

- Bálint nagyon jó haver, amikor látta az áldozatot, mindjárt szólt nekem, hogy itt az alkalom, hogy tanuljak, hiszen korábban még nem horgásztam spiccbottal - dícsérte barátját a kapus.

A fiúknak jó napjuk volt a tavon, hiszen még kilenc ponytot is megakasztottak. Ezekből hat került a szákba, de aztán mind visszaengedték őket a tóba - mégis csak sporthorgászok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!