Kecskemét és környéke

2014.04.02. 11:50

Pánikgombos GPS-eket adott át Király József Kunbaracson

Nem csak beszélni, tenni is kell a tanyákon élőkért - mondta a a Kormányváltó erők Bács-Kiskun megye 1. számú választókerületében induló Király.

Delmagyar.hu

[namelink name="Király József"], a Kormányváltó erők Bács-Kiskun megye 1. számú választókerületében induló jelöltje kedden délután Kunbaracson adott át a helyi polgárőrség számára „pánikgombbal" ellátott mini GPS helymeghatározó eszközöket. Ezekkel méterre pontosan beazonosítható a személy, aki leadta a vészjelzést, ugyanis a koordinátákat elküldik a készülékek a megadott telefonokra.


A faluban sok idős ember él, többen tanyás területeken, s gond esetén nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak jelezni időben, megfelelően a helyi polgárőrségnek, vagy rokonaiknak, hogy segítségre van szükségük.

Király József elmondta, hogy nem csak beszélni kell a tanyákon élők megsegítéséről, hanem tenni is kell értük. Hozzátette, hogy hosszú évek óta segíti Kunbaracsot, többek között a templom harangtornyának felújítása is nevéhez fűződik.


A politikus kiemelte, hogy amennyiben felhatalmazást kap, s bejut az országgyűlésbe, akkor kiemelten fogja támogatni a kistelepülések fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!