Kecskemét és környéke

2017.06.12. 11:22

Saját apjától lopott, anyját bántalmazta és rettegésben tartotta

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 38 éves kiskunhalasi férfi ellen, aki az apjától televíziót, más műszaki cikkeket és festményeket lopott, anyját pedig rendszeresen bántalmazta és rettegésben tartotta.

Munkatársunktól

A 38 éves vádlott évek óta rendszeresen fogyaszt kábító hatású anyagokat és anyjával él közös háztartásban Kiskunhalason. A vádlott apja korábban elköltözött tőlük, de a korábbi lakóhelyén egy lakrészt elzárt a vádlott elől, ahol személyes használati tárgyait és értékeit tartotta.

 

A vádlott 2016 decembere és 2017. február 21. napja közötti időben az ajtót berúgva bement apja szobájába és onnan több alkalommal különféle értékeket – így televíziót, más műszaki cikkeket és 3 db festményt – lopott összesen 227.000 forint értékben. A vádlott a lopott dolgokat eladta és káros szenvedélyére költötte. Apja kérte a vádlott megbüntetését a sérelmére elkövetett lopás miatt.

 

A vádlott a kábító hatású anyagoktól rendszeresen kiszámíthatatlanná, agresszívvé vált és ilyenkor napi rendszerességgel szidalmazta, sértegette és rettegésben tartotta 66 éves anyját. Ezen alkalmakkor a vádlott rendszeresen ütötte, rúgta és fel is lökte a kora miatt csak korlátozottan védekezni képes asszonyt.

 

Utoljára 2017. március 4-én egy összeszólalkozás során a vádlott rátámadt az anyjára, kétszer ököllel megütötte, közben pedig a falhoz szorította. A bántalmazás miatt a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlottnál a rendőrök drogot is találtak, ami miatt külön eljárás indult ellene.

 

Az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség kapcsolati erőszak bűntettén kívül lopás bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a lopásból származó gazdagodás erejéig vagyonelkobzást is el kell rendelni vele szemben. Mivel a vádlott a bűncselekményeket egy felfüggesztett börtön próbaideje alatt követte el, az ügyészség szerint a felfüggesztett büntetés végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!