Kecskemét és környéke

2011.11.03. 12:09

Szabálytalanul szállították a veszélyes anyagot!

Kalocsa - Szivárgó olajoshordókból álló szerelvényt állítottak meg a NAV munkatársai szerda délután Kalocsa térségében - értesült a delmagyar.hu.

Delmagyar.hu

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán közúti ellenőrzést tartott a Kalocsa-Soltszentimre közötti útszakaszon. Ennek során fennakadt egy jármű, amely vontatványán szabálytalanul szállított veszélyes anyagot. A NAV Kiskőrösi Kirendeltsége telephelyére kísérte a gépjárművet, majd értesítette a katasztrófavédelmet.

A Bács-kiskun megyei igazgatóság munkatársai a helyszínre érkezve rendkívüli közúti ellenőrzést tartottak a gépjárművön. Ennek során megállapítást nyert, hogy a szállított veszélyes anyag (UN 1202 Gázolaj) szivárog a járműről, és a fuvarokmányának kitöltése sem felel meg a jogszabályi előírásoknak. Kiderült az is, hogy a gépjárművön elhelyezett tűzoltó készülék nem üzemképes. A hatóság a teljes szállítási folyamat során közreműködőket (feladó, berakó, szállító, kirakó, címzett) vizsgálni fogja, és a kiszabott bírság a felelősségük arányában fog megoszlani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!