Kecskemét és környéke

2011.07.14. 10:14

Tökölitől tart leginkább a kazahok trénere - galéria

Szerda esti sajtótájékoztatója után a Széktói Stadionban tartott edzést a KTE mai Európa Liga ellenfele, a kazah FK Aktobe. Vladimir Mukhanov vezetőedző Tökölitől tart leginkább. <br>

Delmagyar.hu

Szerdán megérkezett, majd az esti órákban edzést is tartott a Széktói Stadionban a kazah Aktobe együttese. A csütörtök esti mérkőzéssel kapcsolatban a vendégek szakvezetője, Vladimir Mukhanov elmondta, csapatát jól felkészítette a KTE játékából, ugyanakkor nem ismeri még tökéletesen az Aktobéba most leigazolt két új játékost, akiket fokozatosan épít be a csapatba. „Miattuk van még bennem némi bizonytalanság a mérkőzésre nevezendő kezdőcsapat kapcsán." – nyilatkozta Mukhanov. Újságírói kérdésre a tréner elmondta, hogy az elmúlt két hazai mérkőzésén azért nem nyert a csapata, mert most váltottak a korábbi műfüves pályáról füves pályára, és ez némileg megzavarta a csapatot. Hozzátette, hogy a legjobb csapatát hozta Kecskemétre, senki nem hiányzik, és szeretnének olyan eredményt elérni, amellyel hazai pályán tovább tudnak jutni. Végül saját emlékeire építve kijelentette: a legjobb magyar játékos szerinte Albert Flórián volt, nagyon jól ismerte az Albert, Bene, Farkas, Mészöly-féle generációt. És a KTE legjobb játékosaként Tököli Attilát nevezte meg.

Így készült a KTE ellenfele az FK Aktobe az Euro Liga meccsre - KÉPGALÉRIA

A KTE vezetőedzője, Tomiszlav Szivics esti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy sok információt kapott az ellenfelükről, amelyeket fel is használt a felkészülés során. Külön kiemelte azt, hogy jó barátja, az egykori kiváló szerb futballista, Slobodan Krcmarevic, aki jelenleg a kazah U21-es válogatott edzője, azt mondta az Aktobe-ről: a kazah Barcelona.
Tomiszlav Szivics kiemelte: erős csapatnak tartja az ellenfelet, ismeri a légiósait, úgyhogy roppant nehéz mérkőzésre számít csütörtök este, de végül kijelentette: „Legyen az ellenfél a Barcelona, a Manchester vagy az Aktobe, nekik megyünk, és ha az ellenfél jobb lesz, akkor gratulálunk majd, de úgy, hogy megtettünk mindent, amit lehet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!