Kecskemét és környéke

2012.11.05. 17:10

Új központot kaptak a hátrányos helyzetűek Kecskeméten

Új helyen és kibővült tevékenységi körrel várja a rászorulókat a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Iroda. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület által működtetett esélyházban a legfontosabb célkitűzés továbbra is a társadalom leghátrányosabb helyzetű rétegeinek megsegítése marad. <br>

Delmagyar.hu

A jövőben a Reile Géza utca 22. szám alatt várja a rászorulókat a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Irodája. Az esélyház munkatársai az elkövetkező hónapokban az esélyegyenlőség jegyében a felzárkóztatás és a hátrányos megkülönböztetés csökkentése érdekében tevékenykednek és szervezik programjaikat.

Információkkal, tanácsadással és különféle programok révén nyújtanak segítséget, a családokat, a gyermekeket, a fiatalokat, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket képviselő, valamint az őket támogató közösségeknek, intézményeknek. Ennek érdekében a jövőben honlapot üzemeltetnek, és egységes adatbázist állítanak össze a megye hátrányos helyzetűeket tömörítő szervezeteinek elérhetőségeivel. A kistérségek civil szervezeteivel információs napok keretében cserélnek rendszeresen tapasztalatokat.

Fiataloknak szóló programjaik között a romák elfogadását, a fogyatékkal élők és az idősek támogatását segítő rendhagyó osztályfőnöki órák, író-olvasó találkozó, fotópályázat, kiállítás, valamint önkéntes tevékenységek szerepelnek. A nők társadalmi szerepvállalásának erősítése érdekében előadássorozatot szerveznek. Jótékonysági esttel segítik a hallássérült fiatalokat, mesekönyv és játékgyűjtéssel pedig a nagycsaládosokat. A diszkrimináció ellen egyebek mellett esélynapokkal, valamint roma-magyar kulturális fesztivállal küzdenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!