Kecskemét és környéke

2015.10.29. 11:15

Vádat emelt az ügyészség a KSE-ügyben

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség hat emberrel szemben a KSE-ügyben - tájékoztatott Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Munkatársunktól

A vádirat szerint a 2009-ben a  kecskeméti önkormányzat többségi tulajdonrészével létrehozott cég  működtette a város élvonalbeli férfi kosárlabda, kézilabda és  röplabda szakosztályait. Az éves szinten több tízmilliós,  túlnyomórészt önkormányzati támogatásból működő vállalkozás  alapításkori marketing igazgatójának felkérésére vállalta el egy  helybeli lakos a formális ügyvezetői feladatokat, úgy, hogy a  ténylegesen irányítás nem az ő kezében lesz.  


Az alapításkori marketing igazgató a sportolók járandóságának  kifizetésre kidolgozott egy szerződéses konstrukciót: a részben  külföldi versenyzőket minimálbéren foglalkoztatták, javadalmazásuk  érdemi részét "arculatátviteli szerződésekkel" fizették ki, mivel a  közterhek megfizetéséhez megfelelő anyagi fedezettel nem  rendelkeztek.   


Három vállalkozás 2009 és 2011 között fiktív számlákat állított  ki marketing és reklámtevékenységről a KSE Kft.-nek. A számlák  átutalt ellenértékét a cégvezetők készpénzben felvették, majd  visszajuttatták a KSE Kft. ügyvezetőjének, aki azután a sportolók  járandóságát a munkaszerződésben járó juttatásokon felül - az adók  kikerülésével - készpénzben kifizette. A teljesítés nélkül  kifizetett számlák összértéke 425 millió forint volt.  


A vádirat szerint az ügyvezető a bűncselekményt az alakuláskori  marketing igazgató felbujtására és közreműködésével követte el, a  cég könyvelője tudtával, aki közreműködött a valótlan tartalmú  könyvelés elkészítésében. A három beszámlázó cég ügyvezetője  bűnsegédként járult hozzá a hűtlen kezelés elkövetéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!