Kecskemét és környéke

2012.12.09. 12:35

Vasárnap új menetrend lép életbe

Kecskemét - Új menetrendi év kezdődik 2012. december 9-én a vasúton, a vonatok közlekedése több térségben is kedvezően változik.

Delmagyar.hu

Lajosmizse és térsége – négy új vonat a hivatás- és diákforgalom kiszolgálására

Budapest és Lajosmizse között óránkénti ütemes menetrend kerül bevezetésre, így 15-ről 19-re nő a napi vonatpárok száma. Munkanapokon a reggeli csúcsidőszakban Ócsa és Budapest-Nyugati pályaudvar között két járattal több, a tanítási időszakban Táborfalva és Kőbánya-Kispest között pedig még egy vonat biztosítja a reggeli eljutás lehetőségét. Ezen felül egy további járat közlekedik késő este Budapest-Nyugati pályaudvarról Lajosmizse felé, javítva a vonal menti települések napi ingázóinak az utazási lehetőségét. A pályaépítési munkák eredményeként a délutáni vonatoknál Budapest irányába 38 perccel csökken a menettartam. Vasárnaptól nagyobb arányban vesznek részt az utasforgalom lebonyolításában a közkedvelt, korszerű Desiro-motorvonatok. Az indulási idő minden órában azonos lesz, így könnyen megjegyezhető a közvetlen belvárosi kapcsolattal rendelkező vonatok menetrendje a munkába járók és az iskolások számára is.

A pécsi, a bajai és a kaposvári InterCity-k végállomása

A pécsi, a bajai és a kaposvári IC- és expresszvonatok a menetrendváltástól Budapest-Keleti pályaudvarról indulnak és oda érkeznek. Ennek oka, hogy a vasúttársaság készül a jövő évi pályafelújításokból adódó dunántúli fejlesztésekre. A várhatóan sűrűbben közlekedő vonatok pályaudvari többletterhelést jelentenek majd, amit a rendelkezésre álló szabad kapacitás alapján a Keleti pályaudvar tud teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!