Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

100 millió vált a tűz martalékává

Kiskunhalason gyújtogatás miatt égett le egy söröző, a kár 100 milliós, az épületen nem volt biztosítás. Karácsonykor sokan próbálták illegálisan átlépni az ország területét.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki december 25-én reggel 9 és este 6 óra között valamikor ajtókifeszítés módszerével behatolt Kecskeméten egy lakásába, és a lakásból 800 ezer forint készpénzt tulajdonított el.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt, mert Kiskunhalason egy sörözőben tűz keletkezett. A tűz következtében a söröző könnyűszerkezetes épületében egy 48 négyzetméter alapterületű, (4 pénznyerő gépen 9 játékhellyel üzemelő) játéktermi rész teljes egészében kiégett. Az anyagi kár kb 100 millió forint, a sörözőn nem volt biztosítás. A tűzvizsgáló elsődleges megállapítása szerint a tűz keletkezésének oka a játékterem szellőző ventilátorán keresztül gázolaj szagú éghető anyagnak az épületbe juttatása és meggyújtása.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki december 24-én délután és reggel 7 óra között Kiskunhalason egy tanya melléképületeként szolgáló vasbódéról a lakatot leverte, és a melléképületből oxigén palackot, fúrót, lószerszámot, 20 liter gázolajat és kerti szerszámokat tulajdonított el, valamint a tanyán lévő csirke ólból csirkéket is lopott. A lopással okozott kár 500 ezer forint.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság őrizetbe vette Cs. Csaba (37 éves) kecskeméti lakos, román állampolgárt, mert lopás és sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Kecskemét Városi Bíróság, illetve a Kecskeméti Rendőrkapitányság elrendelte.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság őrizetbe vette S. András (29 éves) izsáki lakost, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy december 23-án reggel 8 és 24-én éjfél között Izsákon egy házba ajtófeszítés módszerével behatolt, és onnan különféle ruhaneműket, elektronikai cikkeket és külföldi valutát (svájci frank) tulajdonított el. A lopással okozott 503.900 forint A rongálással 60 ezer forintos kár keletkezett.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőre december 25-én 3 órakor a fokozott idegenrendészeti és migrációs ellenőrzés keretében, a stabil hőkamera észlelése alapján az 5501-es számú út 11-es kilométer szelvénynél (Kelebia község külterületén) igazoltatta J. A. 29-éves és S. M. 24 éves marokkói állampolgárokat. A férfiak személyazonosságukat, valamint magyarországi jogszerű tartózkodásukat, hitelt érdemlő módon igazolni nem tudták, okmányokkal nem rendelkeztek, ezért előállították őket a Kirendeltségen. A személyek a tiltott határátlépés tényét elismerték, azt az E-320-as határjel térségében követték el december 25-én fél 3 felé gyalogosan, embercsempész segítsége nélkül. A személyek a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Őrzött Szállásra kerültek kiutasítást előkészítő őrizetbe.

Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség Tompa közúti Határátkelőhelyen, december 25-én fél három felé egy 18 éves szerb állampolgár kilépésre jelentkezett. Ellenőrzésre a szerb magánútlevelét adta át. Az ellenőrzés során az útlevélkezelő rendőr felfedezte, hogy a nő 25 napot túltartózkodott Ausztria területén, ezért a személy 20000 forint helyszíni bírság kiszabása után kiléptetésre került Szerbia területére.

Kelebia Határrendészeti kirendeltség Vasúti Határátkelőn december 25-én délután négy órakor egy 28 éves szerb állampolgár belépésre jelentkezett az Ivo Andric nemzetközi gyorsvonat utasaként. Az útlevélkezelés során a rendszer találatott jelzett, hogy a személlyel szemben Svájc beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el. A SIRENE iroda képviselőjével történt konzultációt követően a férfi visszairányítottál Szerbia területére.

Kelebia Határrendészeti kirendeltség Tompa Közúti határátkelőhelyén december 25-én este fél 11-kor egy 35 éves szerb állampolgár kilépésre jelentkezett egy személygépkocsi utasaként. Ellenőrzésre a szerb magánútlevelét adta át, az útlevélkezelő megállapította, hogy a nevezett személy ellen Ausztria beutazási, és tartózkodási tilalmat rendelt el. A személy rendelkezett Németország által kiállított, visszavonásig érvényes
tartózkodási engedéllyel. Az elrendelés 1998.12.27-én került rögzítésre. A személy kiléptetésre került Szerbia területére.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Tompa Közúti Határátkelőhelyén december 25-én tíz szerb és egy horvát állampolgár került visszairányításra Szerbia területére, mert nem rendelkeztek elegendő, a tartózkodás időtartamának és céljának megfelelő, illetve a származási vagy tranzit országba való visszatéréshez elegendő anyagi fedezettel, illetve nem rendelkeztek megfelelő okmányokkal a tartózkodás
céljának és körülményeinek igazolására, vagy az unió tagállamainak területén hat hónapos időtartamon belül már három hónapot tartózkodtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LCD tévét lopott karácsonyra

A betörő felfeszítette az ajtót, majd az étterembe jutva ellopott egy LCD televíziót és egy játékgépet. Tovább olvasom