Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

100 millióból újult meg a ménteleki iskola

Kecskemét – Hétfőn ünnepélyes keretek között átadták a 100 millió forintos beruházás keretében felújított és kibővített ménteleki iskolaépületet.
A projekt sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes zárórendezvényén dr. Zombor Gábor polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat és a város vezetése az elmúlt években sokat dolgozott azért, hogy a külvárosi kis iskolák életben maradhassanak. A ménteleki iskola fejlesztése bizonyítja, hogy nem csak a belvárosi oktatási intézmények fontosak, hanem a szatelit településeken élő közösségek érdekei is.

Mák Kornél alpolgármester az iskola bensőséges, meghitt atmoszférájára hívta fel a figyelmet, valamint arra: korábban az intézmény vezetőjeként megtapasztalta, hogy a ménteleki iskola tantestülete hihetetlen kreativitással, ötletgazdagon képes átadni a tudást az ott tanuló gyerekeknek.

Nagypál Sándor alpolgármester visszaemlékezett arra, hogy a pályázatot igen nehéz volt megnyerni, a polgármester erőteljes lobbitevékenységére
100 milliós beruházás

A kedvezményezett Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, amely a bruttó 99.749.203 forintos beruházáshoz 89.774.283 forint támogatást kapott az Európai Uniótól és a Magyar Államtól, a fennmaradó 9.974.920 forintot saját erőből finanszírozta.
volt szükség a sikerhez. Ismertette a projekt elemeit is: A fejlesztésnek köszönhetően megvalósult az a cél, hogy a falusi-tanyasi vagy hátrányos helyzetű gyermekek számára is megteremtődjenek a modern, minőségi oktatás feltételei. Az iskola régi épületéhez bővítéssel kapcsolódóan – de teljesen új építéssel – alakult ki az akadálymentesített iskolai bejárat, a szélfogó-közlekedő, az előtér, az akadálymentesített mosdó, továbbá három új tanterem. A tetőtérben létrejött egy korszerű tanári szoba.

A bővítés mellett felújítás is történt, amely kiterjedt az egész intézmény közlekedő folyosóinak padlóburkolat cseréjére és a küszöbök megszüntetésére. A felújítás érintette a volt tanári szobát is, ahol számítástechnikai csoportszoba alakult ki, a volt igazgatói szoba helyén pedig egy tanári fogadó szoba jött létre. A korábbi mosdó helyén immár szertárak és fejlesztő szoba van. A könyvtár helyiség helyreállítása szintén megtörtént.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korcsolyapálya lett a sárkányeregetőből

A befagyott belvíz kitűnő korcsolyázási lehetőséget biztosít, így több százan élvezték a hétvégén a csúszkálást. Tovább olvasom